Sport Centar

Predstavljen novi UO Sarajeva: Najavljen ulazak Vukičevića i Miloševića u Bordo klub

Nakon što je Husref Musemić najavio utakmicu Sarajeva i Zrinjskog, predstavljen je i novi Upravni odbor FK Sarajevo.

Predstavljen novi UO Sarajeva: Najavljen ulazak Vukičevića i Miloševića u Bordo klub

Nakon što je Husref Musemić najavio utakmicu Sarajeva i Zrinjskog, predstavljen je i novi Upravni odbor FK Sarajevo.

Medijima su se obratili novi članovi Upravnog odbora, kao i direktorica Sabrina Buljubašić.

Nova članica UO Ema Bukovica najavila je transparentniji odnos kluba prema medijima i navijačima.

“Poznato vam je da 25. aprila održana sjednica Skupštine kluba, na kojoj su izabrani novi članovi UO – Senad Jahić, Senad Bilić i ja. Zašto smo čekali da vam se obratimo? Uzeli smo vrijeme kako bismo analizirali situaciju. Grubi plan aktivnosti predviđa unapređenje strategije kluba. Primarni ciljevi su finansijska situacija, razvoj mladih igrača i sportski rezultati. U razgovoru s predstavnicima navijača, zaključili smo da je evidentno kako postoje kritike u vezi transparentnosti. Jedan od naših osnovnih ciljeva jeste upravo otvoren klub i više transparentnosti. Uskoro ćemo izabrati i novog PR-a, a nova Uprava će također biti na raspolaganju”, zaključila je Bukovica.

Zatim se prisutnima obratio Senad Jahić, predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo:

“Mi ćemo sportski dio prepustiti trenerima. Klub treba biti otvoren i transparentan, da to bude na visokom nivou. Komunikacija je nedostajala u našem klubu. Koliko znam, direktorica se uopšte nije pojavljivala u javnosti. Naravno, cijeli proces ne može biti realizovan odmah, ad hoc, to će trajati. Došli smo u nezahvalnom periodu, ali vjerujem da ćemo krenuti uzlaznom putanjom”, dodao je Jahić.

“Nikada nisam imao funkciju u sportskom klubu, već sam bio navijač, to mi je jedina kvalifikacija za ovu funkciju. Mislim da je upravo ovo pravo vrijeme da se pomogne klubu. Nećemo se miješati u sportski segment, mi ćemo stvarati uslove za rad i rezultate. Imamo neka svoja viđenja kako treba voditi klub. Znam da su nas zvali Sjeverna Koreja. Mi znamo da vi morate imati informacije. Navijači zaslužuju da im se kaže zašto nije, recimo, Duljević produžio ugovor. Imat ćete svi informaciju, osim poslovnih tajni. Kontaktirali smo Slavišu Vukičevića i Semjona Miloševića, s kojima ćemo razgovarati o načinima saradnje. Želimo iskoristiti njihovo znanje, da uđu klub”, rekao je Senad Bilić, novi član Upravnog odbora.

Nakon toga se medijima obratila i Sabrina Buljubašić, te otkrila zbog čega nije mnogo puta imala šta da poruči javnosti.

“Znam da se pitate zašto sam se odlučila obratiti medijima. Ja sam 17 godina boravila u Americi, tako da ne znam bosanski dobro. Prethodni direktor je bio možda i previše u medijima, tako da smo odlučili da malo zatvorimo klub po tom pitanju. Ali, od sad ćemo svakako biti transparentniji. Novi članovi UO imaju želju i energiju da riješe probleme, vjerujem da ćemo uspjeti u tome”, rekla je Sabrina Buljubašić, koja je potom govorila o odnosu sa navijačima.

“Mi smo već vodili razgovore s predstavnicima navijača. Vrata su im uvijek otvorena. Pokušavamo naći rješenje, nije isto igrati pred punim ili praznim tribinama. Mislimo ih uključiti i na neki drugi način, ne samo kao kroz standardnu navijačku podršku”.

Kada je u pitanju pozicija sportskog direktora, obavljeni su razgovori sa potencijalnim kandidatom.

“U pregovorima smo s određenom osobom koja bi trebala biti sportski direktor kluba. Kad sve bude okončano, otkrit ćemo vam ime. Čak i ako odbije našu ponudu, reći ćemo vam s kim smo pregovarali”, osvrnuo se Jahić.

ema bukovicafksarajevosabrina buljubasic
KOMENTARI

KOMENTARI