Sport Centar

Predstavljamo ekipe u Business ligi: Domovi zdravlja žele izboriti nokaut fazu

Novo izdanje Business lige se bliži svom početku, a portal SCsport.ba je nastavio sa predstavljanjem ekipa koje će u sljedećoj sezoni zauzeti svoje mjesto u takmičenju, a organizator lige je Udruženje Razvoj sporta – Sport Centar.

Predstavljamo ekipe u Business ligi: Domovi zdravlja žele izboriti nokaut fazu
FOTO: Mirsel Selmanović, kapiten ekipe Domovi zdravlja KS

Domovi zdravlja Kantona Sarajevo su ekipa koja već godinama učestvuje u Business ligi. Oni su tokom ovih sezona imali mnogo promjena u sastavima zbog toga nisu uspjeli stići do nekog ozbiljnijeg rezultata.

Prema riječima Mirsela Selmanović, predstavnika ove ekipe, Domovi zdravlja će u novu sezonu ući kao posložena momčad, a mnogo im je značila promjena pravila, te se nadaju da će dva igrača koji nisu uposlenici donijeti određenu kvalitetu ekipi.

”Naš cilj ove godine je plasman u nokaut fazu takmičenja. Promjena pravila nam je dobro došla jer ćemo ciljano dovesti dva kvalitetna igrača koji će povećati kvalitetu u timu, te sam mišljenja da sa njima možemo ostvariti cilj. Naravno, želim pohvaliti organizaciju zaista iz godine u godinu je na visokom nivou, a sezona koja je pred nama će najvjerovatnije biti i najzanimljivija od kako se igra ovo takmičenje.”

Javna ustanova Dom zdravlja Kantona Sarajevo je najveća ustanova u Bosni i Herzegovini koja pruža primarnu zdravstvenu zaštitu i specijalističko-konsultativne usluge. Ustanova se sastoji od deset organizacionih jedinica koje obuhvataju centralni objekat i pripadajuće ambulante, i u njima je zaposleno oko 2095 radnika.

Ova ustanova nastoji promovirati efektivne, pravedne, pristupačne, integrirane, troškovno efikasne zdravstvene programe i usluge, kako bi zadovoljila potrebe stanovništva Kantona Sarajevo, a i šire, za primarnom i specijalističko-konsultativnom zdravstvenom zaštitom. Usluge su bazirane na savremenim medicinskim dostignućima i primijenjene u okviru vlastitih mogućnosti i uvjeta društveno-ekonomskog konteksta.

 

domovi zdravlja sarajevosc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI