Sport Centar

Berbić: Odluka ABA lige nije sportska, već je brojanje krvnih zrnaca

Predsjednik OKK Sloboda Tuzla, Aid Berbić, istakao je da je odluka ABA II lige da u pretkvalifikacije pošalje tuzlanski tim, Široki Brijeg i Mladost iz Mrkonjić Grada sve, samo ne sportska.

Berbić: Odluka ABA lige nije sportska, već je brojanje krvnih zrnaca

Berbić je istakao da je ta odluka, zapravo, brojanje krvnih zrnaca, a ne sportska odluka

“U početku je kriterijum bio plasman na tabeli prošle sezone i mi smo očekivali da ćemo razigravati za direktno mjesto u Drugoj ABA ligi sa Zrinjskim, ali su nam iz ABA lige rekli da će Zrinjski biti direktan učesnik jer su bili bolje plasirani od nas u doigravanju. Oni su bili treći a mi četvrti, pošto smo i mi i oni ispali u polufinalu.Na naše pitanje, ako se ide po plasmanu zašto su onda Široki i Mrkonjić ušli da igraju sa nama kada su igrali ligu za opstanak oni su nam rekli “pa eto oni su se prijavili”. Ovo je brojanje krvnih zrnaca da bi se obezbijedilo učešće sva tri naroda iz BiH, a ne sportski kriterijum. Šta je onda sa Sparsima koji su bolje plasirani od njih”, kaže Berbić u razgovoru za “Mondo”.

“Odluku o tome gdje i kada ćemo igrati treba da donese Upravni odbor KS BiH, da li će to biti na neutralnom terenu ja ne mogu da vam kažem, ali ništa me više ne može iznenaditi”, zaključio je Berbić.

aba ligaaid berbicokksloboda
KOMENTARI

KOMENTARI