Sport Centar

Predsjednik Slobode: Licence nismo dobili zbog Kostića i ostalih

Tuzlanska Sloboda jedan je od klubova koji na nedavnoj sjednici Prvostepene komisije za licenciranje klubova Premijer lige BiH nije dobio licencu za učešće u UEFA-inim takmičenjima i Premijer ligi BiH iduće sezone.

Predsjednik Slobode: Licence nismo dobili zbog Kostića i ostalih
FOTO: Mujkanović: Optimista sam, dobit ćemo licence na Drugostepenoj komisiji

No, u tuzlanskom klubu tvrde da nisu pretjerano zabrinuti, jer se nešto slično dešavalo ranijih godina, kada je Sloboda na Drugostepenoj komisiji dobivala licencu.

“Odbijeni smo, ali znamo šta nam nedostaje, a to su sitnice. Istina, ima i do nas nekih propusta, koje nismo na vrijeme otklonili, ali sam optimista i vjerujem da ćemo na Drugostepenoj komisiji proći. Slično je i za evropsku licencu. Naknadno ćemo poslati Savezu potrebne dokumente i mislim da imamo velike izglede da riješimo oba problema. U posljednje vrijeme sanirali smo veliki dio dugova i stabilizirali klub, koji nikad nije bolje funkcionirao”, kazao je za “Dnevni avaz” predsjednik Slobode Senad Mujkanović.

Otkriva da razlog za nedobijanje licence leži u tužbi četvorice bivših igrača.

“Radi Ivanu Kostiću, Ivanu Fatiću, Damiru Mehidiću i Miljanu Govedarici. Ti sporovi još nisu pokrenuti i to je bio razlog što nismo dobili licencu. Mi smo, kao klub, uzvratili tužbama zbog lažnih iskaza i štete koju su nam ovi igrači nanijeli. Dok su bili pod ugovorima, oni su napuštali Slobodu, odbijali trenirati, koketirali i tobože prelzaili u druge klubove te kršili klupsku disciplinu”, kaže Mujkanović.

damir mehidicfkslobodaivan faticivan kosticmiljan govedaricasenad mujkanovic
KOMENTARI

KOMENTARI