Sport Centar

Predsjednik NK Čelik poslao otvoreno pismo Gradu Zenici

Selvedin Šatrović, predsjednik NK Čelik je danas poslao otvoreno pismo rukovodstvu Grada Zenice povodom novonastale situacije vezane za finansijske probleme u kojim se ovaj zenički klub nalazi. Tekst sa zvanične stranice NK Čelik vam prenosimo u cijelosti:

Predsjednik NK Čelik poslao otvoreno pismo Gradu Zenici

“Predsjednik NK Čelik Zenica gosp. Selvedin Šatorović je danas u ime Upravnog odbora kluba uputio otvoreno pismo rukovodstvu Grada Zenice povodom trenutne finansijske situacije u klubu glede sanacije tekućih obaveza kao i ulaska u toliko iščekivani reprogram poreznih dugovanja. U otvorenom pismu gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, predsjedavajućoj Gradskog vijeća Sanji Renić i vijećnicima Gradskog vijeća uputio je apel da što prije pristupe sanaciji ovog problema, shodno datim obećanjima.

Pored javne objave, ovo otvoreno pismo je predano i na protokol Grada Zenice. U nastavku pročitajte tekst saopćenja u potpunosti:

Poštovani,

Imajući u vidu nedvosmisleno opredjeljenje kako Upravnog odbora NK Čelik Zenica tako i ukupne gradske javnosti te nadamo se, i Gradskog vijeća i Gradske uprave da se oporavak NK “Čelik” Zenica permanentno vodi u tri pravca, a to su:

1. opstanak NK “Čelik” Zenica u Premijer ligi BiH,

2. potpisivanje reprograma ranijih dugovanja i

3. dobijanja licence za takmičenje u Premijer ligi BiH,

pozivamo Gradsko vijeće da urgentno, a najkasnije tokom sutrašnjeg zasjedanja donese Kriterije za raspodjelu sredstava iz transfera za sport Budžeta Grada Zenice.

Na ovaj način bi se omogućila uplata neophodnih finansijskih sredstava NK “Čelik” Zenica, u svrhu isplata plata za mart nogometašima, stručnom štabu i radnoj zajednici, te omogućila uplata tekućih obaveza prema Poreznoj upravi, što je jedan od uslova za potpisivanje reprograma dugovanja.

Podsjećamo da je u protekla tri i po mjeseca na račun najpoznatijeg brenda Grada Zenice od strane Gradske uprave uplaćena jedna tranša u iznosu od 50 000KM, (januar 2017. godine) a što predstavlja manje od 20% ukupno utrošenog budžeta NK “Čelik” Zenica u periodu od Nove godine pa do danas. Prema dostupnim informacijama, to je 3 puta manje sredstava nego što je iz budžeta Grada Zenice uplaćeno u istom periodu prošle godine.

Nadamo se da ste svjesni situacije da bez pomoći Grada Zenice opstanak NK “Čelik” u Premijer ligi BiH, potpisivanje reprograma i dobijanje licence za takmičenje u narednoj sezoni Premijer lige BiH apsolutno nije moguće. Nogometaši, koji su u proteklih 8 kola Premijer lige osvojili 12 bodova i koji su još uvijek jedini neporaženi tim u proljetnom dijelu takmičenja za što im se mora odati priznanje, posljednju platu primili su za mjesec februar i to 23. februara tekuće godine. Upravni odbor NK “Čelik” Zenica je samo vlastitim angažmanom, pored tekućih obaveza, omogućio nesmetanu isplatu stanarina igračima, obezbijedio adekvatnu ishranu za iste, premije za dobre rezultate i karantine pred svaku utakmicu, jer je za NK “Čelik”, imajući u vidu ostvareni skromni bodovni saldo u jesenjem dijelu prvenstva (18 kola, 9 bodova), svaka sljedeća utakmica od presudnog značaja za opstanak. Iako smo dobijali čvrsta obećanja da će stupanjem na snagu Budžeta Grada Zenica neophodna sredstva biti prebačena, a mi ta obećanja prenosili stručnom štabu i nogometašima, do toga ipak nije došlo te vas još jedanput pozivamo da shvatite ozbiljnost situacije, i da u domenu vaše nadležnosti preuzmete vaš dio odgovornosti i usvojite naprijed navedeni akt, koji će omogućiti isplatu zaostalih plata u klubu NK “Čelik” Zenica, te na taj način doprinesete tome da igrači budu samo i isključivo koncentrirani na predstojeće utakmice.

Upravni odbor NK ” Čelik” Zenica ostaje čvrstog opredjeljenja da se opstanak u Premijer ligi BiH mora izboriti jedino kvalitetnom igrom na zelenom terenu uz podršku najsvjetlijeg dijela našeg kluba vjernih “Robijaša”, te da se angažovanjem svih društvenih faktora Grada Zenice omogući dalji rad na ozdravljenju kluba u smislu potpisivanja reprograma ranijih dugovanja kao i dobijanja licence za takmičenje u Premijer ligi BiH i naredne sezone. Očekujemo pozitivno rješenje naših zahtjeva”, saopšteno je iz ovog zeničkog kluba.

nkcelikzenica
KOMENTARI

KOMENTARI

Miki
Gost

Ne dajte se Zenicani!

Tomo
Gost

Zasto gradske strukture sute?Morate spasiti svoj klub, nemojte dozvoliti da vam politika ugasi ljubav. Nadam se da budete uspjeli. Pozdrav iz Splita!

Politika je smece
Gost

Svi su u predizbornoj kampanji obecavali novi, jaci Celik. Gdje ste sada spasioci?

Celiiik!
Gost

Grad mora stati uz klub kakav je Celik. SDA, sramite se sto odlazete sjednicu…

Marin
Gost

Stat će Čelik na noge, iskreno se nadam.

Ubleha
Gost

Ovo nigdje nema da su plate igraca profesionalaca na budzetu Grada… sve dok se ne profesionaliziramo nema nam selameta. Za Celik je bolje da ispadne i rijesi svoje probleme trajno.

Celiiik!
Gost

Sto ovi SDA-ovci “udaraju” minuse na komentar… jadni li ste

wpDiscuz