Sport Centar

Predrag Šimić: Dalmatinko Cup je regionalna liga za male nogometne talente

Nakon veoma uspješnog lanjskog izdanja, Međunarodni nogometni turnir za djecu "Dalmatinko Cup" bit će održan i ove godine, od 28. aprila do 1. maja. Jedina promjena odnosi se na lokaciju, jer se takmičenje, s terena u Omišu i Dugom Ratu, seli u Split.

Predrag Šimić: Dalmatinko Cup je regionalna liga za male nogometne talente
FOTO: S prošlogodišnjeg izdanja Dalmatinko Cupa: Više od učesnika

Direktor ovog takmičenja, koje ima tendenciju da preraste u tradicionalni turnir, nekadašnji je fudbaler Željezničara i Splita Predrag Šimić. Ističe kako je saradnike i njega upravo odlično prošlogodišnje izdanje motiviralo da ponovo uđe u ovu lijepu sportsku priču.

“U lanjskom Dalmatinko Cupu, u četiri dana natjecanja odigrano je preko 146 utakmica, bez povreda i crvenih kartona. Nastupilo je 74 momčadi, imali smo prijavljenih 1.156 dječaka i tri djevojčice, a organizator je dao posebne nagrade djevojčicama koje su pokazale ravnopravnu sportsku vještinu.  Djeca koja nemaju prebivalište u Splitu i okolici, zajedno sa trenerima i roditeljima su imali priliku obići stadion Hajduka, posjetiti Mall of Split gdje su od Sportvisiona dobili posebne bonove sa popustima, organizirali smo im besplatne izlete po Cetini, priuštili im nezaboravan turnir i u konačnici veliko zadovoljstvo. Sve ekipe i najbolji pojedinci su dobili prigodne pehare i medalje, najbolji igrači, strijelci i golmani su dobili ljetovanje na Šolti, a najbolji igrači posebno poklon bon Sportvisiona, dok su sve najbolje ekipe dobile posebne poklone Omiš originalsa”, ističe Šimić.

Naglašava i kako su utakmice svi zainteresirani mogli pratiti putem interneta.

“Ponosni smo na činjenicu da nam je preko 5.000 ljudi pogledalo službene video uratke, da nam je live stream pratilo više od 3.000 posjetitelja po svakoj kameri, dakle preko 6.000 ljudi, da smo imali oko 22.000 ulaza na Facebook, a isto tako pratimo objave klubova koji su nastupili i svakako nam gode pohvale koje dobivamo. Također, i vaš portal SCsport.ba je doprinio da se ovo sve realizira i poprati na pravi način na čemu vam iskreno zahvaljujemo i kao ove godine produžavamo našu sportsku priču i saradnju… Ove godine takoder pripremamo live stream sa utakmica sa još boljim kamerama, možda čak i u HD rezoluciji”, kaže Predrag Šimić.

Prošlogodišnji promotori turnira bili su proslavljeni internacionalci, aktuelni član milanskog Intera Ivan Perišić, bivši fudbaler Zenita iz St. Petersburga Ivica Križanac, nekadašnja zvijezda Sportinga Gijona i Hajduka Mate Bilić i bivši veznjak Trabzonspora Drago Gabrić, po kojima su grupe Dalmatinko Cupa nosile nazive, a iste zvijezde također će biti u toj ulozi i u novom izdanju turnira.

“Oni su ponovo promotori, kao i veliki broj drugih proslavljenih fudbalera poput poput Ibričića, Zubanovića, Veića, Marića, Ačimovića, Cerića, Banovića, Šerića, Rapaića, Đalovića, Pralije, Brunčevića, Roga, Hote…. Ove godine također ćemo formirati grupe, koje ćemo imenovati na specifičan način, ali neka to bude tajna, koju ćemo čuvati kao iznenađenje do početka samog turnira”, govori direktor “Dalmatinko Cupa”.

Naglašava da će svim učesnicima biti ponuđen veoma bogat sadržaj koji nije striktno vezan za fudbal:

“Također, i ove godine priredit ćemo djeci, uz samo takmičenje, i izlete krajolicima, ljepotama Splita i Dalmacije te obilazak Hajdukovog stadiona i trofejne sale… Stalno naglašavamo da je Dalmatinko Cup više od nogometa”, govori Šimić i dodaje kako je prezadovoljan trenutnim odzivom zainteresiranih.

“Prezadovoljni smo brojem prijava. Možemo reći da je većina kategorija zatvorena, 45 dana prije samog turnira, ostala su upražnjena dva-tri mjesta u nekim generacijama.  Ove godine smo dodali još jednu generaciju i to takmičenje curica rođenih 2003. i mlađe, na šta smo jako ponosni. Tako da nam ove godine učestvuje 112 ekipa u sedam generacija, to su 224 utakmice. Mnogo golova, asistencija, veselja, tuge, svega što nosi ova lijepa igra. Kažu, ako započne regionalna liga, da smo jedni od “krivaca” za istu, jer navest ću nekoliko klubova koji su nam se odazvali na turnir: Budućnost,Olimpija, Dinamo, Vojvodina, Željezničar, Hajduk, Rijeka i mnogi drugi, a tu su i neke veoma uspješne nogometne škole. Dakle, stvaramo svi skupa lijepu priču koja je već prepoznatljiva na ovim prostorima i šire. Moram da spomenem i zahvalim svim sponzorima koji su nam pružili podršku… Velike tvrke kao Građa Solin, Ghetaldus Zagreb, Sportvision, Victa, Croatia bus, Juicy, Uniqa osiguranje, Coca cola i ADD Solin su prepoznale naš projekt, aktivno se uključili u organizaciju i kao društveno odgovorne kompanije dale uistinu veliku podršku organizaciji našeg projekta. Uz to pokroviteljstvo imamo od Grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske te od općina Dugopolje, Klis i Podstrana, a bez njihove pomoći nije moguće napraviti ovako veliki projekt. Veliko hvala i veliki respekt”, zaključuje Predrag Šimić, direktor “Dalmatinko Cupa”.

Sve detalje vezane za “Dalmatinko Cup” možete pratiti na zvaničnom Facebook profilu takmičenja, kao i na stranici www.dalmatinko.hr.

 

dalmatinko cupivan perisicivica krizanacmate bilicpredrag simic
KOMENTARI

KOMENTARI