Sport Centar

Pred košarkaški spektakl BiH – Francuska: Vlada TK izdvojila sredstva za organizaciju meča

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Jakubom Suljkanovićem, prisustvovala je sastanku Organizacionog odbora košarkaške utakmice Bosna i Hercegovina - Francuska, koja će biti odigrana u okviru kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. u Kini.

Pred košarkaški spektakl BiH – Francuska: Vlada TK izdvojila sredstva za organizaciju meča

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Jakubom Suljkanovićem, prisustvovala je sastanku Organizacionog odbora košarkaške utakmice Bosna i Hercegovina – Francuska, koja će biti odigrana u okviru kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. u Kini.

Bila je to prilika za dogovor o detaljima organizacije utakmice koja, prema mišljenju učesnika današnjeg sastanka, predstavlja jedan od najvažnijih sportskih događaja za TK, saopćeno je iz Vlade Tuzlanskog kantona.

Premijer Suljkanović je u svojstvu predsjednika Organizacionog odbora istaknuo da će biti učinjeno sve da organizacija utakmice bude na najvišem nivou, te da se Tuzlanski kanton kroz ovaj medijski prostor prezentuje u najboljem izdanju.

– Vlada TK već je za sufinansiranje organizacije utakmice izdvojila 22.000 KM Sportskom savezu TK, a resorna ministarstva će uraditi sve da bi ovaj događaj bio najkvalitetnije organizovan s aspekta sigurnosti, finansija i turističke promocije – rekao je premijer Suljkanović.

Kvalifikacijska utakmica BiH – Francuska će biti odigrana 29. juna u Tuzli.

kosarkaska reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI