Sport Centar

Poznato gdje će Damir Džumhur započeti novu sezonu

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur trenutno se u Beogradu priprema za narednu sezonu.

Poznato gdje će Damir Džumhur započeti novu sezonu

Nakon kraćih bazičnih priprema 30. teniser svijeta je 1. decembra krenuo s teniskim treninzima.

Njegov otac i trener Nerfid Džumhur zvanično je potvrdio da je Damir dogovorio saradnju s Ilijom Bozoljcem, čime je upotpunio svoj tim za narednu sezonu. Pored ovog nekadašnjeg srbijanskog tenisera, te oca, Džumhura će u timu još pratiti Strahinja Tomović (kondicioni trener) i Ivan Dugandžić (sparing partner).

”Damir je od 22. do 24. novembra u Sarajevu obavio testiranja dijagnostike aerobnih kapaciteta i funkcionalnih motoričkih sposobnosti. Testovi su pokazali visoke vrijednosti koje će se uzeti kao osnova za planiranje kondicionih treninga. Damir je 27. novembra krenuo s bazičnim pripremama kondicije, a od 1. decembra i sa tenisom”, kazao je Nerfid Džumhur za Fenu.

Po njegovim riječima Džumhur će se u Beogradu pripremati do 20. decembra, kada s Bozoljcem i Tomovićem putuje za Australiju.

”U Melbourne Parku će odraditi završni dio priprema i adaptaciju za australsku turneju, koja počinje 2. januara nastupom na turniru serije ATP 250 u Brisbaneu”,  istaknuo je Nerfid.

Poslije Brisbanea Džumhura očekuje turnir u Sydneyju, također iz serije ATP 250, a u australsku turneju završava prvim Grand Slam turnirom u 2018. godini – Australian Openom. Najbolji plasman u dosadašnjim nastupima na turniru u Melbournu ostvario je 2014. godine kada je igrao u trećem kolu.

australijadamir dzumhur
KOMENTARI

KOMENTARI