Sport Centar

Poznato 23 učesnika Mundijala: Pogledajte ko se bori za preostalih devet mjesta

.

Poznato 23 učesnika Mundijala: Pogledajte ko se bori za preostalih devet mjesta

Nakon završetka službenog dijela većine kontinentalnih kvalifikacija za svjetsko nogometno prvenstvo, koje je na rasporedu od 14. juna do 15. jula 2018. u Rusiji, do sada su poznata 23 učesnika, od ukupno 32 reprezentacije.

Preostalih devet učesnika bit će poznato nakon dodatnih kvalifikacija te posljednjeg kola u afričkim kvalifikacijama.

Uz domaćina SP-a Rusiju, direktan nastup na Mundijalu iz Evrope izborile su selekcije Njemačke, Engleske, Belgije, Španije, Poljske, Islanda, Srbije, Francuske i Portugala.

Iz afričkih kvalfikacija nastup u Rusiji su osigurali Nigerija i Egipat, iz Južne Amerike Brazil, Urugvaj, Argentina i Kolumbija, iz Azije Iran, Japan, Južna Koreja i Saudijska Arabija, te iz Sjeverne i Centralne Amerike i Kariba – Meksiko, Kostarika i Panama.

Za četiri mjesta u dodatnim kvalifikacijama iz Evrope borit će se Švicarska, Italija, Hrvatska, Danska, Švedska, Sjeverna Irska, Grčka i Irska. Prve utakmice doigravanja igrat će se od 9. do 11. novembra, a revaši od 12. do 14. novembra. Žrijeb parova će se obaviti 17. oktobra.

Dodatne kvalifikacije igraju još Peru i Novi Zeland te Australija i Honduras. Prve utakmice su na rasporedu od 6. do 14. novembra, a pobjednici idu na SP u Rusiju.

Preostala tri učesnika iz Afrike bit će poznata nakon posljednjeg kola kvalifikacija, koje se igra 10. i 11. novembra.

mundijalrusijasvjetsko prvenstvo
KOMENTARI

KOMENTARI