Sport Centar

Poznat sastav Belgije za EP: Ovi košarkaši će se suprotstaviti i Duletovim Zmajevima

Selektor košarkaške reprezentacije Belgije Eddy Casteels objavio je spisak igrača koji će nastupiti na predstojećem Eurobasketu.

Poznat sastav Belgije za EP: Ovi košarkaši će se suprotstaviti i Duletovim Zmajevima

Za razliku od prethodnih reprezentativnih akcija, na EP neće biti najboljeg košarkaša Belgije, naturalizovanog Amerikanca Matta Lojeskog (Panathinaikos).

Na spisku se nalaze: Sam Van Rossom (Valencia), Jonathan Tabu (Fuenlabrada), Emmanuel Lecomte (Baylor, SAD), Jean Salumu (Oostende), Quentin Serron (Oostende), Pierre-Antoine Gillet (Oostende), Axel Hervelle (Bilbao), Jean-Marc Mwema (Antwerp), Vincent Kesteloot (Oostende), Ismael Bako (Antwerp), Maxime de Zeeuw (Nymburk) i Kevin Tumba (Charleroi).

Osim Van Rossoma, koji će nastupati u Euroligi s Valencijom, svi pomenuti belgijski igrači moći će igrati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv naše reprezentacije. Najzvučnije ime na spisku svakako je iskusni Axel Hervelle, košarkaš španskog Bilbaa, koji je čak pet sezona nosio i dres madridskog Reala.

Podsjećamo, BiH je u kvalifikacionoj grupi sa Francuskom, Rusijom i Belgijom. S obzirom da čak tri od četiri reprezentacije mogu ostvariti plasman u narednu rundu kvalifikacija, jasno je da bi upravo Belgijanci mogli biti najveći rival Zmajevima selektora Duška Vujoševića.

axel hervellekosarkaska reprezentacija bihsam van rossum
KOMENTARI

KOMENTARI