Sport Centar

Određeni domaćini grupa na FIBA Eurobasketu 2017

Evropsko prvenstvo u košarci 2017. (FIBA EuroBasket), njegovo 40. izdanje, bit će održano od 31. augusta do 17. septembra u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.

Određeni domaćini grupa na FIBA Eurobasketu 2017

Istanbul će biti domaćin odigravanja utakmica Grupe D u kojoj su, osim Turske, još i reprezentacije Velike Britanije, Rusije, Srbije, Latvije i Belgije.

Grupna faza utakmica između reprezentacija iz Grupe D, u kojoj je i turski nacionalni tim, bit će održana od 1. do 7. septembra u Fenerbahçe Areni u istanbulskoj općini Ataşehir.

Reprezentacije koje učestvuju na FIBA EuroBasket 2017. podijeljene su u četiri grupe s po šest ekipa. Najbolje četiri ekipe iz svake grupe ući će u finalnu fazu koja će biti održana od 9. do 17. septembra u dvorani ‘Sinan Erdem Dome’ u Ataköju.

Najbolje 24 ekipe Evrope takmičit će se na FIBA EuroBasket 2017., a na ceremoniji izvlačenja u novembru prošle godine žrijebom su izvučene grupe:

Grupa A: (Helsinki-Finska) Poljska, Grčka, Francuska, Finska, Island, Slovenija

Grupa B: (Tel Aviv-Izrael ) Ukrajina, Izrael, Litva, Gruzija, Italija, Njemačka

Grupa C:(Cluj-Napoca) Hrvatska, CZE, Španjolska, Crna Gora, Rumunija, Mađarska

Grupa D: (Istanbul-Turska ) Velika Britanija, Rusija, Srbija, Latvija, Turska, Belgija

Nakon FIBA EuroBasketa 2017, evropska prvenstva će se održavati svake četiri godine, kao i svjetska prvenstva u košarci, saopćili su organizatori.

evrobasketfibaturska
KOMENTARI

KOMENTARI