Sport Centar

Potvrđeno za SC: Kanton Sarajevo će finansirati obnovu travnjaka na Grbavici i Koševu

Nakon utakmica reprezentacija BiH i Belgije mnogi su bili ogorčeni stanjem travnjaka na stadionu Grbavica.

Potvrđeno za SC: Kanton Sarajevo će finansirati obnovu travnjaka na Grbavici i Koševu

Teren je zaista bio u lošem stanju, na što su se posebno žalili belgijski fudbaleri. No, do trenutka kada bi reprezentacija BiH trebala ponovo biti domaćin u nekom međunarodnom susretu, taj problem će vjerovatno biti riješen.

Kako saznajemo, Kanton Sarajevo će izdvojiti sredstva za obnovu travnjaka na dva stadiona u glavnom gradu, Grbavici i Koševu. Informaciju je za SCsport.ba potvrdio i premijer KS Elmedin Konaković:

“Tačno je da planiramo u rebalansu budžeta predložiti renoviranje travnjaka na oba stadiona. Razgovarao sam s ministrom kulture i sporta Mirvadom Kurićem o tome, brzo smo se usaglasili, kao i sa predsjednikom NSBiH Elvedinom Begićem te načelnikom Općine Centar Nedžadom Ajnadžićem. Iduće sedmice planiran je i razgovor o tom pitanju sa načelnikom Novog Sarajeva Nedžadom Koldžom, a u planu je i obilazak Grbavice i Koševa. Želja nam je da na oba stadiona napravimo vrhunske uslove za igru”, kazao je Konaković.

elmedin konakovicgrbavicakanton sarajevokosevo
KOMENTARI

KOMENTARI

Krompir
Gost

Ah,hvala Bogu,, ono je bila bruka na Grbavici

Okih
Gost

Vala bas mi neznamo nista unaprijed uradit,dok nas ne klepi po usima.Sramota je da nemamo jedan pravi stadijon.Zahvaljujuci ljudima iz zelje koji su se pravo potrudili da se sve zavrsi na vrijeme oko grbavice.Pa smo odigrali utakmicu ovdje.

ne vaspitan
Gost

stadion a ne stadijon mzjmune

Edin
Gost

Pa jel vise i doslo vrijeme da se naprave normalni stadionu u glavnom gradu BiH, neka i Bilinog polja, ali Sarajevo treba imati prave stadionE

aaaaaaa
Gost

LJudi, ovo je zamazivanje ociju. Nema pravog terena bez milion i po maraka i oko 200 000 godisnje za odrzavanje. Ovo je sve suplja, ulozice nekoliko hiljada da se satro popravi i to je to.

Zizi
Gost

Zeljo fol ima svoj stadion, a sve im drugi placa za njega … ciganija.

Okih
Gost

Popusi ga mzjmunu NE VASPITANI.

wpDiscuz