Sport Centar

Posljednji susret pred borbu stoljeća: McGregor nije uspio isprovocirati Mayweathera

U Las Vegasu je održano službeno vaganje glavnih zvijezda večerašnjeg spektakla, Conora McGregora i Floyda Mayweathera Mlađeg.

Posljednji susret pred borbu stoljeća: McGregor nije uspio isprovocirati Mayweathera

Označena kao “borba stoljeća”, sudar boksa i MMA-a, ovaj meč će obojici donijeti stotine miliona dolara zarade, u noći sa subote na nedjelju gledat će se širom svijeta i porušit će brojne rekorde.

Bokserska legenda samo se zbog ove borbe, svoje 50. u karijeri, vratila iz penzije i planira ostati neporažen, pa makar se radilo samo o egzibiciji. S druge strane bit će UFC-ov prvak u dvije kategorije, u životnoj formi i odlučan dokazati da je veći od jednog i drugog sporta.

Milioni su gledali posljednje sučeljavanje nakon službenog vaganja na kojem je bio napeto kao i na njihovim ranijim susretima.

Meč je dogovoren na 12 rundi na težini od 69.5 kilograma, McGregor je na vagi imao 69,4 kilograma, a Mayweather 68 kilograma.

Irac se nakon vaganja unio u lice svom protivniku i pokušao izazvati reakciju, vikao je na Mayweathera, ali Amerikanac ga je samo hladno gledao bez ijedne riječi. Hiljade koje su stigle u arenu vidjeti njihovo odmjeravanje tek će rano jutros, po našem vremenu, doći na svoje.

“Proletit ću kroz njega. Ja sam profesionalac. Spreman sam, na pravoj sam težini. Bit ću puno veći od njega. Vidim čovjeka koji se boji, i vi ćete to vidjeti sutra”, poručio je McGregor.

conor mcgregorfloyd mayweather
KOMENTARI

KOMENTARI