Sport Centar

Posljednji dan za NBA trejdove: Nurkić mijenja klub u trouglu Cavs – Clippers – Blazers?

U najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi danas se odigrava nešto važnije od samih utakmica - posljednji je dan za trejdove.

Posljednji dan za NBA trejdove: Nurkić mijenja klub u trouglu Cavs – Clippers – Blazers?

U najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi danas se odigrava nešto važnije od samih utakmica – posljednji je dan za trejdove.

Kombinacija i špekulacija je mali milion, konačna slika o izgledu NBA ekipa u nastavku sezone bit će upotpunjena tek kasno večeras po zapadnoameričkom vremenu, odnosno sutra rano ujutro po centralnoevropskom.

Među igračima kojima mediji u SAD predviđaju trejd u posljednjim satima 8. februara nekoliko je respektabilnih košarkaša: Tyreke Evans (Memphis), George Hill (Sacramento), Rodney Hood (Utah), Kemba Walker (Charlotte)…

No, najzvučnije ime koje se posljednjih dana spominje kao “friška roba” na košarkaškoj tržinici svakako je DeAndre Jordan. Centar LA Clippersa, nakon odlaska Blakea Griffina, trebao bi biti posljednja zvijezda koja će napustiti kalifornijski tim ove sezone, a nije da nema mušterija za njegove usluge.

Milwaukee je navodno spreman ponuditi mladu zvijezdu Thona Makera i nekoliko pickova na draftu, dok je Washington voljan ustupiti Marcina Gortata, Kelly Oubrea i još neke igrače.

U cijeloj priči oko Jordana pominje se i Jusuf Nurkić. Najnovija informacija glasi da bi mogao biti oformljen svojevrstan trokut Cleveland – Portland – Clippers. Cavaliersi bi dobili DeAndrea, Clippersi izbor iz prve runde drafta (i to veoma visoki pick, s obzirom da se radi o poziciji koju je Cleveland dobio u trejdu s Brooklynom), dok bi bh. centar bi otišao u – Clipperse.

Kakve su šanse da se to i dogodi? Odgovor znaju samo ljudi u klupskim kancelarijama Cavaliersa, Clippersa i Blazersa… Nurkić se i ranije pominjao u kontekstu selidbe u Los Anđeles, ali jedno vrijeme su bili aktuelni Lakersi, a ne Clippersi.

jusuf nurkiclos angeles clippersportland trail blazers
KOMENTARI

KOMENTARI