Sport Centar

Posljednji dan prelaznog roka u BiH: Očekuje se još nekoliko premijerligaških transfera

Nešto više od mjesec dana trajao je zimski prelazni rok za nogometaše u BiH. Večeras u ponoć zaključuje se registracioni period, prema roku koji je Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH odredio na sjednici 16. novembra.

Posljednji dan prelaznog roka u BiH: Očekuje se još nekoliko premijerligaških transfera
FOTO: Weitzer: Očekuje se da pristupi tuzlanskoj Slobodi

Nešto više od mjesec dana trajao je zimski prelazni rok za nogometaše u BiH. Večeras u ponoć zaključuje se registracioni period, prema roku koji je Izvršni odbor Nogometnog saveza odredio na sjednici 16. novembra.

Očekuje se, stoga, da danas budu finalizirani i posljednji transferi pred početak proljetnog dijela prvenstva u Premijer ligi BiH.

Danas bi tako trebao biti ozvaničen najavljeni dolazak hrvatskog veznjaka Ivora Weitzera u tuzlansku Slobodu. Iskusni 29-godišnji nogometaš već je stigao u Tuzlu na pregovore, a očekuje se da potpiše ugovor do kraja sezone. S druge strane, veliko je pitanje da li će sa Slobodom ugovor potpisati Thomas Emanuel Ulimwengu. Reprezentativac Tanzanije jučer je nastupio za Tuzlake u prijateljskom meču protiv Zvijezde (1:2), ali zasad nije poznato da li je zadovoljio ukus trenera Slavka Petrovića.

Uprava Čelika, koja je bila itekako zaposlena posljednjih sedmica, prelazni rok trebala bi zaključiti angažmanom još jednog nogometaša, tačnije golmana. Trener Slaven Musa ne želi ostati sa samo dvojicom vratar u kadru, stoga se očekuje da danas Zeničani postignu dogovora sa Frankom Lalićem iz Sloge (Simin Han).

Sarajevo je jače za Ljubana Crepulju, Emira Halilovića, Aleksandra Šofranca i Marijana Altuparmakovskog, ali s obzirom da su bordo klub napustila čak tri stopera (Ivetić, Mihojević, Sadiku), odnosno da je Novakoviću poručeno da stručni štab više ne računa na njega, ostaje nejasno da li će Husref Musemić zaista u nastavak sezone ući sa tako malim brojem defanzivnih opcija. Stopera, doduše, pored pomenutog Šofranca, mogu igrati mladi Mujakić i Afrikanac Adukor, ali to je i dalje premalo, stoga nije isključeno da Sarajevo danas “iznenadi” s još jednim transferom…

Željezničar i Zrinjski su zaključili spisak pridošlica, obje ekipe naročito su ojačale bekovske pozicije, dok Široki Brijeg tek još čeka “signal” iz Zagreba. Moguće je da danas ili u nekoliko narednih dana (prelazni rok u Hrvatskoj traje do 15. februara) bude dogovoren prelazak Luke Menala u Dinamo.

Ne treba, naravno, isključiti mogućnost da još neki klubovi ove subote budu aktivni. Sve će svakako biti poznato do sitnih večernjih sati…

fksarajevofkslobodatuzlankcelik
KOMENTARI

KOMENTARI