Sport Centar

Poslastica večeri pripala BH Pošti, City Park brutalniji iz kola u kolo

Poslastica večeri pripala BH Pošti, City Park brutalniji iz kola u kolo

BH Telecom – Bosnalijek 6:2 (Almir Čardaklija x3, Smajo Mahmutović, Edin Suljević, Jasmin Brdarić/Elmedin Sipović, Elmedin Zubetljak)

Utakmica je otvorena interesantnim duelom BH Telecoma i Bosnalijeka, a domaći su slavili ubjedljivim rezultatom 6:2. Prvu priliku na meču imali su igrači Bosnalijeka u 2. minuti susreta, ali je Nail Šehović šutirao ravno u golmana BH Telecoma. U 3. minuti Mahmutović je lijepo prošao i šutirao ka golu Bosnalijeka, a odbijenu loptu u mrežu je poslao Čardaklija za 1:0.

Nakon toga, Suljević je takođe pokušao ugroziti mrežu Bosnalijeka, ali je lopta otišla preko gola. Čardaklija je i u 6. minuti bio blizu pogotka, da bi u sljedećem napadu Smajo Mahmutović pogodio za 2:0. U sljedećim minutama BH Telecom je nastavio napadati ka golu Bosnalijeka što im se isplatilo u 13. minuti kada Suljević preciznim udarcem s poludistance pogađa za 3:0. Nakon velike greške u odbrani Bosnalijeka, Brdarić je postigao i četvrti pogodak za BH Telecom, čime je upotpunio sjajnu igru. S obzirom da su imali veliku prednost, igrači BH Telecoma su se malo opustili te je takvu igru kaznio Sipović u 18. minuti čime je rezultat smanjio na 4:1. Šehović je minutu poslije pokušao postići i drugi pogodak za BH Telecom, ali je lopta otišla pored gola.

Na početku drugog poluvremena Mandžukić je imao dobru priliku, ali nije uspio smanjiti rezultat. U 23. minuti Čardaklija je iskoristio indirektan udarac i postigao svoj drugi pogodak, da bi u sljedećem napadu krunisao hat-trick i rezultat je bio 6:1.

Igrači BH Telecoma, u više navrata, poigravali su se sa odbranom Bosnalijeka, te su propustili nekoliko izglednih prilika. U 32. minuti Brdarić je imao sjajnu šansu, da bi nakon toga i šut Čardaklije s linije odbranio jedan igrač Bosnalijeka. Zubetljak je u 35. minuti postigao gol za 6:2. Bosnalijek je nakon toga imao još nekoliko prilila, baš kao i BH Telecom ali se rezultat nije promijenio

BH Telecom: Mirsad Žunić, Adis Rapić, Adem Tipura, Eldar Junuzović, Almir Čardaklija, Jasmin Brdarić, Smajo Mahmutović, Mahir Karić, Emir Torlak, Smajo Mahmutović i Edin Suljević.

Bosnalijek: Ersin Mrguda, Tarik Hasanović, Maid Kapičija, Elmedin Sipović, Ermin Mrguda, Elmedin Zubeljak, Haris Hrvat, Nail Šehović, Kemal Alihodžić, Adnan Hodžić, Vlatko Vinovrški, Samir Memišević, Esmin Mandžukić.

BH Pošta – TVSA 7:5 (Muris Krka x3, Mahir Džafo x2, Sead Bučan, Mesud Pašić/Nedim Selimbašić x2, Mirza Kolar, Kemal Osmanagić, Mirza Hadžić)

Ekipa BH Pošte od početka meča preuzela je kontrolu nad utakmicom, dok je ekipa TVSA svoje prilike čekala iz kontri. U dosta tvrdoj utakmici prva prilika viđena je u 6. minuti kada šut Džafe brani golaman TVSA.

U 7. minuti BH Pošta dolazi do vodstva, a strijelac je bio Mahir Džafo, da bi u sljedećem napadu Sead Bučan povećao rezultat na 2:0.  Prvu priliku TVSA imala je u 9. minuti, ali šut Osmanagića nakon lijepog prodora otišao je pored gola. U sljedećem napadu ekipa BH Pošte rezultat je povećala na 3:0, a siguran realizator kaznenog udarca bio je Muris Krka, koji je i u sljedećem napadu postigao gol za 4:0. 

U veoma otvorenoj utakmici TVSA je stigla do smanjenja rezultata, a strijelac gola bio je Mirza Kolar, da bi Hadžić golom u 13. minuti vratio TVSA u igru. Veliki problem u ekipi BH Pošte bile su povrede igrača zbog čega u ovom meču nisu imali rezervnih opcija, što se u njihovoj igri osjetilo. U 20. minuti Mesud Pašić postiže gol za 5:2, a do kraja poluvremena veliku šansu nije realizovao Džafo.

Početak drugog poluvremena donio je i veliku priliku za TVSA, ali Hadžić nakon što je prošao pored golmana BH Pošte nije uspio pogoditi prazan gol, da bi njegov šut u 23. minuti zaustavio golman Rizvan. Kazna za promašaje stigla u 24. minuti kada Džafo postiže svoj drugi pogodak za 6:2. 

Igrači BH Pošte itekako su pokazivali znake umora što je TVSA pokušao iskoristiti, ali nekoliko kvalitetnih kontranapada nisu realizovali golom. Ipak u 27. minuti Selimbegović je smanjio na 6:3, a samo što su krenuli s centra Krka je postigao gol za 7:3.  U sljedećih nekoliko napada viđeno je puno prilika na obje strane, ali golmani su sjajno zaustavljali šuteve prema golu.

U 35. minuti Hadžić je propustio veliku priliku za TVSA, međutim u sljedećem napadu nakon lijepog driblinga asistirao je Selimbegoviću i rezultat je bio 7:4. BH Pošta imala je tri izgledne prilike u sljedećim napadima, ali na drugoj strani Osmanagić je smanjio rezultat na podnošljivih 7:5 što je bio i konačan rezultat meča.

BH Pošta: Elvis Rizvan, Kemal Tahirović, Sead Bučan, Mirza Ajanović, Muris Krka, Mirza Džafo, Ermin Salčin, Mesud Pašić, Aldin Janjoš.

TVSA: Maid Begić, Fuad Memović, Armin Dervišević, Husnija Muminović, Kemal Osmanagić, Edin Cviko, Nedim Selimbegović, Mirza Kolar, Jasmin Begić, Mirza Hadžić.

Domovi zdravlja Sarajevo – City Park 0:8 (Edin Podbičanin x3, Faris Čavčić x2, Eldin Kasapović x2, Samir Dacić)

Prva prilika viđena je u 3. minuti susreta kada je Kasapović nakon dobrog driblinga šutirao pored gola Alića. Eldin Podbičanin doveo je City Park u vodstvo nakon dva sjajna driblinga u 5. minuti. Prvu šansu za Domove zdravlja Sarajevo imao je Zlatan Čavić, ali je njegov šut zaustavila prečka.

Na drugoj strani nakon indirektnog udarca Kasapović je šutirao preko gola, a na drugoj strani Čavićev šut nije završio u mreži Neradina. Podbičanin je u 12. minuti postigao i drugi pogotak nakon što je s loptom pretrčao skoro 20 metara. U 18. minuti Faris Čavčić postiže gol za 3:0 što je bio rezultat prvog poluvremena.

Prva šansa u drugom poluvremenu mogla je biti i najčudniji gol kola, ali je Alić bio ipak na oprezu. U 22. minuti Kasapović je postigao gol za 4:0. Igrala se 27. minuta kada je Čavčić propustio veliku priliku i nije realizovao kontranapad City Parka, da bi dvije minute poslije šut Kemala Mulića zaustavio Alić.

U 33. minuti City Park je osigurao pobjedu, a gol za 5:0 postigao je Dacić. Za potpuni potop Domova zdravlja Sarajevo pobrinui se Podbičanin koji je kompletirao hat-trick i postigao gol za 6:0, a u sljedećem napadu Čavčić je postigao svoj drugi gol za sedmi pogodak City Parka. Već u sljedećem napadu Kasapović postiže gol za 8:0 što je bio i konačan rezultat ovog meča.

Domovi zdravlja Sarajevo: Mirsel Selmanović, Dinko Remić, Haris Kaliman, Adis Bubalo, Semir Šahmanija, Damir Hećo, Elvedin Softić, Amer Lekić, Nedim Čatibović, Zlatan Čavić, Sadmir Kujović, Admir Tantula, Adis Glušac, Adis Adilović, Sanin Rizvanović, Dragan Malešević, Admir Smajić, Elmir Alić, Arijel Dizdarević, Inel Husejnović, Islam Mujakić, Armin Hodžić.

City Park: Aldin Neradin, Podbičanin Eldin, Dacić Samir, Karić Amir, Hodžić Redžo, Mulić Amel, Mulić Fikret, Ljuca Ismir, Mulić Kemal, Čavčić Faris, Klarić Admir, Eldin Hasanović, Faris Čavčić.

almir osmanhodzicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI