Sport Centar

Pogledajte koliko je gubitka ostvario Čelik dok je na čelu kluba bio Fuad Kasumović

Zenički Čelik i ove sezone pleše po tankom ledu.

Pogledajte koliko je gubitka ostvario Čelik dok je na čelu kluba bio Fuad Kasumović

Kao da ekipa s Bilinog polja nije izvukla pouke iz prošle sezone, kada je do posljednje minute strepila za opstanak, već i ove sezone reda poraze. Čelik je na pretposljednjem mjestu na tabeli, a travnjak su “čelični momci” pognutih glava napustili čak 13 puta.

Odraz je to situacije u klubu, a kakva je ona trenutno možda najbolje govori bodovni saldo.

– Nakon izbora Gradskog vijeća i gradonačelnika koji je javno podržao novi statut, činilo se da će Čelik konačno dobiti priliku za oporavak u vidu podrške Grada za servisirinje reprograma poreskih dugovanja i otpis dugovanja prema javnim preduzećima. Međutim, razna uslovljavanja, odugovlačenja, predlaganje stečaja, oduzimanje poslovnih prostora, politiziranje na čelu s Fuadom Kasumovićem, te šutnja Gradskog vijeća su ubrzo pokazali kako u ovom gradu nema potrebne političke volje za spas jednog od simbola Zenice – saopćeno je iz Neformalne grupe građana “Za Čelik”.

– Istina je da su se potrebne odluke za reprogram i otpis dugovanja prema javnim preduzećima usvojile, ali nakon što je nametnut podoban Upravni odbor iza kojeg stoje Fuad Kasumović i Nihad Perčo kojima nije u interesu spas Kluba i realizacija tih odluka, nego promocija, izvlačenje lične koristi i konačno – gašenje. Navedenom svjedoče i konstantno ponavljanje Fuada Kasumovića da će se Čelik ugasiti ukoliko u klupske strukture ne uđu (nepostojeći) investitori koje je “doveo kako bi spasio Čelik”, a kakve su zaista njegove namjere, ne svjedoči samo odnos iz tekuće godine, nego i finansijski podaci iz 2005. godine, kada je prema izvještaju Finansijske policije, NK Čelik Zenica za vrijeme predsjednikovanja “velikog ekonomskog stručnjaka” Fuada Kasumovića ostvario gubitak od 1.327.863 KM što je ujedno i najveći ostvareni gubitak Čelika u jednoj godini – dodaju iz NGG “Za Čelik”.

Danas, preko pet mjeseci nakon što je Gradsko vijeće usvojilo odluke za finansiranje reprograma i otpis dugovanja prema javnim preduzećima, nijedna od njih nije provedena, a kakva je stvarna politička volja za njihovo sprovođenje, pokazuje i predloženi budžet Grada Zenice za 2018. godinu u kojem nema predviđenih stavki za troškove finansiranja Čelikovog reprograma. Veliki dio odgovornosti za ovakav rasplet snosi i Gradsko vijeće koje je šutke posmatralo kako prvi član Čelika radi na njegovom gašenju. Čak se za ovih pet mjeseci nisu udostojili zatražiti informaciju o statusu realizacije odluka koje su sami jednoglasno izglasali. Naprotiv, posljednja dešavanja na zeničkoj političkoj sceni svjedoče da su se pojedine stranke i pojedinci iz Gradskog vijeća zbog ličnih interesa priklonile jednom od najvećih grobara Čelika. Bilo kako bilo, bez promjene političke volje, Čelik ne može preživjeti. Možemo li utjecati na tu promjenu, ovisi isključivo o svima nama kojima je Čelik u srcu, a vrijeme će reći jesmo li sada u stanju, složnije, jasnije i glasnije nego ikad, poručiti da nećemo dozvoliti gašenja Čelika – prenosi faktor.ba.

fuad kasumovicnkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI

Ivan
Gost

Pa on je zato otisao u “NEZAVISNI BLOK SEPICA”-onog lopova koji nije mogao da krade preko stranke pa ih sad lafo kudi…svi ti”nezavisni”treba da POPUSHE na sljedecim izborima!Ni SDP a ni SBB nisu daleko otisli od njih jer 4 godine oni imaju samo jedan problem-SRUSITI SDA?!Nista ekonomija,nista ulaganja, nista fabrike..samo SRUSITI SDA..zato i jesam napustio SDP..i predlazem svajkom covjeku ko pameti ima da ucini isto…

NIKO BITAN
Gost

ma sitnica ahahahahaha

Veseli
Gost

Lopov ostaje lopov.

...
Gost

Šupljoj glavi je najlakše napuniti mozak….

wpDiscuz