Sport Centar

Pogledajte ko brine o kondiciji igrača u rukometnoj reprezentaciji BiH

Na zvaničnoj Facebook stranici Rukometne reprezentacije BiH su se pohvalili kako ''ekspret za kondiciju'', profesor Muris Đuga radi odličan posao sa igračima A, ali i mlađih selekcija.

Pogledajte ko brine o kondiciji igrača u rukometnoj reprezentaciji BiH

Na zvaničnoj Facebook stranici Rukometne reprezentacije BiH su se pohvalili kako ”ekspret za kondiciju”, profesor Muris Đug radi odličan posao sa igračima A, ali i mlađih selekcija.

”NAUKA STANUJE U REPREZENTACIJI!

Da je stručni i profesionalni rad, baziran na naučnim metodama, dio rukometnih reprezentacija BIH, dokazuje nesebični i predani angažman Prof. Murisa Đuga, koji je postao konstanta u A i drugim selekcijama rukometnih reprezentacija!

Prodekan za naučnoistraživački rad Fakulteta za tjelesni odgoj i sport u Tuzli, primjenom najsavremenijih metoda obogaćuje rad sa reprezentativcima i približava nas savremenom – sportskom svijetu!

Expert za kondicione pripreme se brine da naši momci budu fizički spremni za sve izazove koji su pred njima!

Prosto je nevjerovatna energija i pozitivna atmosfera koju popularni Profa širi oko sebe i prenosi na igrače i cjelokupni stručni štab!

Pravo je zadovoljstvo surađivati sa njim jer pored svoje apsolutne stručnosti, on posjeduje izvanredne ljudske kvalitete i njegov odnos prema životu je primjer kako se treba ponašati i biti kompletan čovjek – riječi su direktora Muzurovića!

Zajedno sa selektorom Šumanom je inicijator pohađanja Fakulteta za sport naših reprezentativaca kako bi po završetku igračke karijere bili u mogućnosti ostati u sportu, u nekom drugom svojstvu!
Prof. Muris Đug je garancija opredjeljenja da se BH rukomet može i mora podići na visi nivo!”, stoji u saopštenju.

rukometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI