Sport Centar

POGLEDAJTE kako je Bolt neslavno završio veliku karijeru

Najveći sprinter svih vremena, Jamajčanin Usain Bolt (30) nije uspio završiti svoju posljednju trku u karijeri, u finalu štafete 4x100 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu morao je odustati zbog povrede nakon samo 20-ak metara.

POGLEDAJTE kako je Bolt neslavno završio veliku karijeru

Boltova velika karijera tako je završila na najgori način. Jamajčanski sprinter je tokom karijere osvojio 22 velike medalje, 14 na svjetskim prvenstvima (11 zlata, dva srebra, jednu bronzu) i osam olimpijskih (sva zlata).

U subotu je ujutro nastupio čak i u kvalifikacijama štafetne utrke kako bi si dao priliku za 15. medalju sa svjetskih prvenstava, ali njegovo tijelo nije izdržalo. Nakon samo 20-ak metara Bolt je zastao, a najvjerojatnije je razlog povreda zadnje lože. Bolt je tako na svom posljednjem natjecanju osvojio samo bronzu na 100 metara.

U trenutku Boltova odustajanja Jamajka je držala treće mjesto iza vodeće Velike Britanije i drugih SAD. Britanac Nathaneel Mitchell-Blake uspio je do kraja utrke zadržati prednost ispred Christiana Colemana i osigurati veliko slavlje domaćina. Britanci su do zlata stigli s izvrsnim vremenom od 37.47 sekundi, pet stotinki brže od drugih Amerikanaca, dok su do bronce stigli Japanci sa 38.04.

Uz Mitchell-Blakea, za Veliku Britaniju su još trčali Chijndu Ujah, Adam Gemili i Daniel Talbot.

usain bolt
KOMENTARI

KOMENTARI