Sport Centar

Počinju pripreme košarkaša Bosne Royal: Među pojačanjima i Amerikanac Walker

Košarkaški klub Bosna Royal danas počinje s pripremama za narednu sezonu.

Počinju pripreme košarkaša Bosne Royal: Među pojačanjima i Amerikanac Walker
FOTO: Walker: Nastupao u američkoj NCAA ligi

Prvi trening ovog ljeta Studenti će odraditi danas u 17 sati u dvorani D1 u KSC Skenderija.

Očekuje se da se na prozivci novog Bosninog šefa stručnog štaba Aleksandra Damjanovića pojavi i nekoliko pojačanja s kojima je klub dogovorio saradnju.

Kako nam je otkrio direktor KK Bosna Royal Damir Krupalija, na prvom treningu će biti osam ili devet igrača, od koji su većina novi članovi kluba. Dakle, očekuje se da tu, od pojačanja, budu Draško Knežević (stigao iz Zrinjskog, prošlosezonski MVP domaćeg prvenstva), zatim Miroslav Pašajlić (Igokea), Aleksandar Radukić (Inter Bratislava) i Aldin Đelmo (Kakanj). Tu je i nekoliko Bosninih košarkaša iz prošle sezone, poput Maksima Šturanovića, koji je produžio saradnju sa Studentima.

“Trebao bi nam se priključiti i Amerikanac Devon Walker. Ovo mu je prvi angažman u Evropi, igrao je u NCAA ligi za Troy University. Može igrati na pozicijama beka i niskog krila. Vjerujemo da će biti pojačanje, ali smo svjesni i da će mu možda trebati dati malo vremena da se adaptira na ekipu i novi način igre. Moram naglasiti i da smo vrlo blizu da dogovorimo nastavak saradnje s našim najiskusnijim igračem, Goranom Ikonićem”, ističe Krupalija te naglašava da klub planira dovesti još jednog američkog košarkaša.

Podsjećamo, u novoj sezoni sarajevska ekipa će voditi bitku čak na tri fronta, FIBA-inoj Ligi prvaka, ABA 2 ligi, kao i u domaćem prvenstvu.

devon walkerkkbosnaroyal
KOMENTARI

KOMENTARI