Sport Centar

Počinje turnir rukometne elite u BiH: Hrvatska prvi rival bh. rukometašima

Po šesti put Bugojno će biti domaćin turnira "Rukomet je moja budućnost". Turnir za mlađe starosne kategorije, koji je jedan od najjačih u regionu, organizuje Muški rukometni klub Iskra uz pomoć Rukometnog saveza Katara.

Počinje turnir rukometne elite u BiH: Hrvatska prvi rival bh. rukometašima

Po šesti put Bugojno će biti domaćin turnira “Rukomet je moja budućnost”. Turnir za mlađe starosne kategorije, koji je jedan od najjačih u regionu, organizuje Muški rukometni klub Iskra uz pomoć Rukometnog saveza Katara.

Ove godine turnir će se održati od 28. marta do 1. aprila, a otvoriće ga ogledom prvog kola grupe “A” juniorske reprezentacije BiH i Hrvatske. U grupi “A” igraće još Poljska i Njemačka. U grupi “B” nadmetaće se juniorske selekcije Slovenije, Švajcarske, Austrije i Katara.

S obzirom da je među osam selekcija koje će igrati u Bugojnu čak četiri koje će učestvovati na Evropskom juniorskom prvenstvu u Hrvatskoj, može se reći da će grad u centralnoj BiH ugostiti evropsku elitu.

Prvoplasirana i drugoplasirana ekipa iz obje grupe plasirat će se u polufinale, dok će preostale dvije razigravati za plasman od petog do osmog mjesta.

rukomet
KOMENTARI

KOMENTARI