Sport Centar

Počeo prvi Međunarodni turnir u rukometu za kadete ”Više od igre”

Počeo prvi Međunarodni turnir u rukometu za kadete ”Više od igre”

Izviđač je od početka utakmice imao inicjativu, te se već nakon istog mogao naslutiti pobjednik. U prvom dijelu su momci iz Izviđača lagano došli na plus četiri, te su do kraja utakmice samo nadograđivali svoju prednost, pa su tako slavili pobjedu od 14 golova razlike, naime, bilo je 32:18 za Izviđač.

Najefikasniji na ovom susretu su bili Vukšić, Primorac i Nišetić sa po sedam postignutih golova, sva trojica iz redova Izviđača, dok su je sa druge strane najefikasniji bio Jamaković sa pet postignutih golova.

U drugom susretu sastali su se Vardar i Celje Pivovarna Laško, a nominalni gosti u ovom duelu su pokazali svoj raskošni talenat te slavili rezultatom 28:11. Najefikasniji igrači u redovima pobjedničke ekipe, Celje Pivovarna Laško je bio Vasić-Kranjc sa osam postignutih pogodaka, dok je u poraženoj momčadi Vardara najefikasniji bio Filip Kančev.

Nakon ove utakmice uslijedilo je svečano otvaranje turira, a prisutnima su se na otvaranju obratili predsjednik organizatora udruženja Sipritus, Matović Marko, te načelnik opštine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, koji je poželi sreću takmičarima, i čestitao organizatorima na organizaciji ovog prelijepog događaja.

Utakmicama koje su igrali Selekcija grada Sarajeva protiv Balić – Metilčić Akademije, te Pick Szegeda i Crvene Zvezde, kompletirano je prvo kolo prestižnog Međunarodnog turnira u rukometu za kadete ”Više od igre”.

Selekcija grada Sarajeva je u ovom kolu ubilježila poraz od svojih vršnjaka iz Balić-Metličić akademije, a na kraju su ”akademci” slavili sa rezultatom 22:16. Najefikasniji igrač u ovom suretu je bio Roki iz Balić – Metličić akademije, dok se u momčadi selekcije grada Sarajeva istakao mladi Tahirović sa četiri postignuta pogotka.

U posljednjoj utakmici ovog kola Pick Szeged i Crvena Zvezda su odigrali fenomenalan suret, a Mađari su slavili rezultatom 22:20. Najefikasniji igrač ovog susreta je iz momčadi Zvezde, a to je Horvat sa devet postignutih pogodaka, a u momčadi Szegeda je to bio Dindvicz sa pet postignutih pogodaka.

Rezultati prvog kola:

Izviđač – Bosna Centrotrans 32:18
Vardar – Celje Pivovarna Laško 11:28
Selekcija Grada Sarajeva – Balić-Metličić Akademija 16:22
Pick Szeged – Crvena Zvezda 22:20

milwaukeeschalke
KOMENTARI

KOMENTARI