Sport Centar

Počele pripreme Bosne, Damjanović poručio: Cilj je prva ABA liga

Pripreme KK Bosna Royal za novu sezonu danas su i zvanično počele. Na prvom treningu Studenata pojavilo se 11 igrača. Uz Maksima Šturanovića i još nekoliko košarkaša iz prošle sezone, tu su bila i pojačanja.

Počele pripreme Bosne, Damjanović poručio: Cilj je prva ABA liga

Bosni su se priključili Draško Knežević (Zrinjski), Miroslav Pašajlić (Igokea), Aleksandar Radukić (Inter Bratislava) i Aldin Đelmo (Kakanj) koji su učestovali na današnjem treningu.

Očekuje se da se uskoro ekipi priključi i Amerikanac Devon Walker, kao i iskusni Goran Ikonić, koji pregovara o nastavku saradnje.

Prije samog treninga, košarkašima su se obratili predsjednik UO kluba Almir Bradić i novi šef stručnog štaba Aleksandar Damjanović.

“Očekivanja su velika od naredne sezone, iako pred nama neće biti lagan zadatak jer ćemo učestovati u tri takmičenja. U skladu s tim, dovedena su pojačanja, a u planu je da se do početka još nekoliko novih imena priključi timu. Naš osnovni cilj je ove sezone plasman u prvu ABA ligu, a dobra je stvar što to mozemo ostvariti kroz dva takmičenja, drugu ABA ligu i domaće prvenstvo.

Učestvujemo i u kvalifikacijama FIBA Lige prvaka, gdje igramo protiv njemačkog Ludwigsburga i gdje ćemo pružiti maksimum. Meni lično je veliko zadovoljstvo, ali i obaveza, kao bivšem Bosninom igraču, obavljati funkciju prvog trenera”, kazao je Aco Damjanović u izjavi za portal SCsport.ba.

aleksandar damjanovicbosna royalkkbosnapripreme
KOMENTARI

KOMENTARI