Sport Centar

Plivački vaterpolo klub Torpedo organizuje školu plivanja i vaterpola

Plivački vaterpolo klub Torpedo organizuje školu plivanja i vaterpola

Vaterpolo i plivanje su jedni od najzdravijih sportova zahvaljujući kojima se ravnomjerno razvijaju sve mišićne skupine. Neki od najpoznatijih svjetskih plivača i vaterpolista su počeli da se bave ovim sportovima upravo zbog zdravstvenih ili drugih poteškoća u razvoju.

PVK Torpedo broji oko šezdeset članova koji su podjeljeni u četiri takmičarske kategorije. Klub sve svoje treninge obavlja na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu. PVK Torpedo ulaže veliki trud i napor na razvoju mlađih kategorija, a veoma uspješno djeluje škola plivanja i vaterpola. Školu, koja je već sada prepoznatljiva kod roditelja djece, vode bivši istaknuti vaterpolisti i plivači ovog kluba, te za sada jedini školovani i certificirani treneri plivanja i vaterpola u BiH.

„PVK Torpedo dosta pažnje posvećuje socijalnom aspektu, te druženju sa vršnjacima iz cijelog svijeta. Naš cilj je razvoj vodenih sportova u BiH, razmjena sportskih iskustava i tolerancije, te upoznavanje različitih jezika i kultura. U svom dosadašnjem radu klub se povezao sa turskim gigantom Galatasarayem, istanbulskom Kinaliadom, zagrebačkim Medveščakom, te sa još nekoliko klubova iz Hrvatske i Srbije. Ova iskustva su nam mnogo pomogla u našem daljem rastu i razvoju“, istakao je Sportski direktor VK Torpedo, Bojan Mustur.

PVK Torpedo je jedan od nosioca vodenih sportova u Bosni i Hercegovini, te je sa još nekoliko klubova osnivač vaterpolo saveza Federacije Bosne i Hercegovine kao i državnog vaterpolo saveza.
Ovaj kolektiv u budućnosti želi afirmisati sve vodene sportove. Primarni cilj kluba je da se na najbolji način predstavi grad Sarajevo, te država Bosna i Hercegovina.

Više informacija o školi plivanja i vaterpola PVK Torpedo možete dobiti putem telefona +387 62 694 551 i +387 61 445 943, kao i na Facebook stranici www.facebook.com/VkTorpedoSarajevo.

celiknapoli
KOMENTARI

KOMENTARI