Sport Centar

Plemići u odbranu trofeja krenuli pobjedom u Zavidovićima

Aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine za rukometaše mostarski Zrinjski prošao je prvo pretkolo ovog takmičenja u novoj sezoni. Zrinjski je slavio sa pet razlike, a konačan rezultat glasio je 27:22. No, konačan rezultat ne prikazuje kakvo je bilo stanje na terenu.

Plemići u odbranu trofeja krenuli pobjedom u Zavidovićima

Krivaja, koja je prošle sezone ispala iz Premijer lige BiH, pružila je sjajan otpor plemićima, posebno u prvom dijelu, nakon kojeg je vodila sa 12:11. Držala se ekipe iz Zavidovića sve do 40. minute i bila u egalu, ali onda je ponestalo snage i presudila je šira klupa trenera Zdravka Medića, te je Zrinjski do kraja meča uspio da se odvoji i prođe u naredne fazu.

Kadetski reprezentativac Hrvatske Filip Vistrop postigao je devet golova za Zrinjski, a Huskić je bio precizan sedam puta za domaćina.

Sutra se trebalo igrati još šest mečeva 1. pretkola Kupa, ali će biti odigrano pet.  Kao što je poznato Sloga iz Doboja odustala je od takmičenja, jer je komesar istog Dragomir Šaponja.

U sutrašnjim mečevima sastaju se: Slavija – Goražde, Gračanica – Derventa, Bosna Centrotrans – Hercegovina (Nevesinje), Krajina – Bosna (Sarajevo), Kakanj – Maglaj, dok je Sloga trebala gostovati ekipi Lokomotive u Brčkom.

rkzrinjski
KOMENTARI

KOMENTARI