Sport Centar

Pleh srušio Bosnalijek i zaradio titulu najboljeg igrača 13. kola SC Business lige

Proteklo kolo SC Business lige je bilo veoma zanimljivo, tako da je pred našu ekipu stavljen veoma težak zadatak, a to je izabrati najboljih šest igrača iz 13. kola.

Pleh srušio Bosnalijek i zaradio titulu najboljeg igrača 13. kola SC Business lige

Proteklo kolo SC Business lige je bilo veoma zanimljivo, tako da je pred našu ekipu stavljen veoma težak zadatak, a to je izabrati najboljih šest igrača iz 13. kola.

Na golu 13. kola stoji Buljugija Armin iz ekipe Securitasa, koji je u meču sa Javnim servisom BiH imao nekoliko fenomenalnih intervencija, te je najzaslužniji za visoki trijumf Zaštitatara.

Mirsad Džanković
je u teškom duelu TVSA i Top Shopa bio jedan od najzapaženijih na terenu, a sa dva pogotka, te dvije asistencije je definitivno jedan od najzaslužnijih što je njegova ekipa došla do pobjede.

Jedan veoma čvrst duela su odigrali J Academy i Addiko Banka, a Bankari su slavili zahvaljujući pribranosti Lackanović Đorđa, koji nije dopustio da ga ”ponese atmosfera”, te je pribrano sa dva pogotka srušio otpor Akademaca, a kao nagradu dobio priliku da se po prvi put nađe u timu kola SC Business lige.

Mahir Džafo se prije dva kola vratio u ekipu BH Pošte, te je odmah krenuo silovito, pa tako nakon samo dva meča na svom kontu ima već šest pogodaka, a ponovo je u zadnjim momentima spašavao BH Poštu, koja u posljednje vrijeme bilježi blagi pad u formi, te je zaista pitanje šta bi se desilo da nije bilo povratka Džafe na parket Business lige.

Čavčić Amar je ove sezone glavna karika u ekipi BBI Banke, a to se pokazalo i u susretu sa Domovima Zdravlja KS, gdje je uspio postići četiri pogotka i sasvim zasluženo se naći u timu ovog kola.

Pokop je sa Bosnalijekom odigrao derbi ovog kola, a nakon kraće pauze na teren se vratio Emir Pleh, koji je protiv snažnog protivnika ponovo pokazao klasu, te Pokopu donio iznenađujući trijumf i tako zasluženo ponio epitet najboljeg igrača 13. kola SC Business lige.

Lista strijelaca:

1. Jasmin Ligata – 20 (J ACADEMY)
2. Ferid Šabeta – 15 (TVSA)
3. Ermin Mrguda – 14 (BOSNALIJEK)
4. Eldin Boloban – 14 (KLAS)
5. Armin Imamović – 13 (FDS)
6. Semir Šahmanija – 12 (DOMOVI ZDRAVLJA KS)
7. Almir Čardaklija – 12 (BH TELECOM)
8. Emir Pleh – 12 (POKOP)
9. Amar Čavčić – 12 (BBI BANKA)
10. Aldin Janjoš – 11 (BH POŠTA)
11. Muris Krka – 11 (BH POŠTA)
12. Sedin Ljuca – 11 (JAVNI SERVIS BIH)
13. Haris Otajagić – 11 (TRŽNICE SARAJEVO)
14. Kerim Kadrić – 11 (FDS)
15. Edis Boloban – 10 (KLAS)
16. Elvis Ribić – 10 (ADDIKO BANK)
17. Faris Boloban – 10 (KLAS)
18. Damir Salić – 10 (DOMOVI ZDRAVLJA KS)
19. Haris Kaliman – 10 (DOMOVI ZDRAVLJA KS)
20. Sanid Hasanspahić – 10 (FDS)

Suspendovani igrači:

Elvis Ribić – Addiko Bank (Crveni karton) – Jedna utakmica suspenzije

Aldin Janjoš – BH Pošta (Tri žuta kartona) – Jedna utakmica suspenzije

sc business ligatim . 13 kola
KOMENTARI

KOMENTARI