Sport Centar

Pleh brojao do četiri u pobjedi Pokopa, veoma čvrst meč debitanata završen remijem

Večerašnjim susretima u Dvorani ''Amel Bečković'' u Vogošći je kompletirano prvo kolo Business lige.

Pleh brojao do četiri u pobjedi Pokopa, veoma čvrst meč debitanata završen remijem
FOTO: Vedad Hadžihasanović/SCsport.ba

FDS je u prvom večerašnjem meču slavio ubjedljivu pobjedu od 6:1 nad FDS-om, da bi u drugom susretu Pokop u čvrstoj predstavi porazio TVSA sa 7:5. BH Pošta je sa 7:5 savladala momčad BBI Bank, dok je posljednji susret ovog kola između novajlija Addiko Bank i Javnog Servisa BiH, završen neriješenim rezultatom 1:1.

Securitas – FDS 1:6 (Sibalo / Šahmanija x3, Hasanspahić, Kadrić, Rovčanin)

Susret je bolje otvorila ekipa Securitasa pa preko Sibala zabila najbrži pogodak u Business ligi ove sezone i došla do vodstva od 1:0. Nakon ovog pogotka FDS je krenuo agilnije, pa preko Šahmanije stižu do pogotka za 1:1, da bi u 13. minutu golom Hasanaspahića preokrenuli na 2:1 i na odmor se otišlo sa ovim rezultatom.

U nastavku gosti su krenuli agilno te u 24. minutu preko Kadrića stižu do 3:1, da bi u 27. minutu preko Rovčanina došli do 4:1. FDS je utakmicu zaključio golovima Šahmanije u 33. i 36. minutu, i tako su došli do konačne pobjede od 6:1.

Securitas: Buljugija, Begić, Čolić, Pašić, Sibalo, Hodžić, Hadžić, Bunar, Dagić, Hrvat.

FDS: Piragić, Rovčanin, Šahmanija, Kadrić, Imamović, Hasanspahić.

Pokop – TVSA 7:5 (Pleh x4, Raščić, Jurić, Korda / Eminović, Džanković, Begić, Šabeta, Osmanagić)

Obje ekipe su u utakmicu ušle veoma čvrsto, pa tako u prvih deset minuta nismo vidjeli mnogo šansi, kako na jednoj tako i na drugoj strani. TVSA je u 13. minutu preko Begića nakon dobre akcije stigla do vodstva od 0:1, da bi već u 15. minutu na semaforu stajalo 0:2, a strijelac je bio Eminović. Nakon toga je Pokop krenuo ofanzivno ka golu TVSA i u samo nekoliko minuta su preko Korde i Pleha kojije pogađao u dva navrata stigli do preokreta i vodstva od 3:2. Do kraj poluvremena TVSA je ipak uspijela izjednačiti, a strijelac pogotka bio je Džanković.

Pokop je na otvaranju drugog poluvremena ostvario potpunu dominaciju, pa preko Pleha u 23. i 25. minutu stižu do vodstva od 5:3. TVSA je preko Osmanagića smanjila rezultat, da bi Raščić i Jurić svojim golovima riješili utakmicu. Do kraja je još Šabeta postigao pogodak za konačnih 7:5.

Pokop: Bihorac, Šarić, Nikšić, Kosovac, Sinanović, Čavčić, Jurić, Raščić, Pleh, Korda, Rikalo, Gabeljić, Subašić, Hasović, Bešlija, Bjelak, Turković.

TVSA: Zuko, Eminović, Džanković, Begić, Homarac, Krivošija, Šabeta, Osmanagić, Hadžić(C), Kolar, Memović.

BH Pošta – BBI Bank 7:4 (Krka x3, Tahirović x2, Janjoš, Bučan / Čavčić x2, Arapčić, Kurić)

BBI je bolje otvorio susret pa preko Čavčića stižu do vodstva od 1:0. Nakon primljenog pogotka, Poštari su zaigrali mnogo bolje, pa u 5. minutu postižu dva pogotka za preokret na 2:1, strijelci pogodaka su bili Bučan i Krka. BBi se nakon preokreta Pošte brzo oporavio pa već u 8. minutu drugim golom Čavčića stižu donose poravnanje na ovom meču. U narednom periodu Pošta je preko Tahirovića i Janjoša postigla golove, te se na odmor otišlo sa 4:2 u korist Poštara.

U nastavku BBI je preko Kurića stigla do smanjenja rezultata, da bi Krka svojim drugim pogotkom na meču Pošti donio novu prednost od dva gola razlike. BBI se u 27. minutu ponovo vraća u meč a strijelac pogotka bio je Arapčić, međutim već u narednom napadu Krka stiže do trećeg gola na ovom meču i ekipi pošte donosi vodstvo od 6:4. Do kraja meča Tahirović je postigao svoj drugi pogdak na meču i tako Pošti donio pobjedu od 7:4.

BH Pošta: Bajramović, Janjoš, Tahirović, Krka, Bučan, Salčin, Pašić, Škoro, Ajanović, Džafo, Rizvan, Tukić.

BBI Bank: Halilčević, Rokša, Mašić, Ramić, Islamović, Herenda, Čavčić, Selimović, Arapčić, Kurić.

Addiko Bank – Javni Servis BiH 1:1 (Ribić / Isen)

Veoma čvrsto prvo poluvrijeme novajlija u Business ligi. Na početku utakmice Addiko je imao inicijativu, ali to nisu uspjeli pretvoriti u pogodak. Javni Servis je u nastavku peuzeo inicjativu te u 12. minutu, odličnim pogotkom Isena stižu do prednosti od 1:0, a ovim rezultatom se na kraju i završilo prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu ekipa Javnog Srvisa BiH se orijentisala na čuvanje prednosti, dok su domaći sve češće bili u prilici da postignu pogodak, međutim Arman Delić je u većini situacija bio na visini zadatka. Addiko je ipak u 39. minutu probila ”bunker” gostiju i preko Ribića stigla do poravnanja, a tako postavili i konačan rezultat meča od 1:1.

Addiko Bank: Lalović, Kovačević, Ribić, Barbarić, Kajmović, Hadžiosmanović, Budimović, Mujanović.

Javni Servis BiH: Delić, Isen, Holjan, Pamuk, Karaman, Baždarević, Pazalja, Močević, Babić, Džanković, Crepulja, Nurković, Vila.

 

 

business ligasport centar
KOMENTARI

KOMENTARI