Sport Centar

Plavi izdali saopštenje za javnost povodom narušavanja ugleda kluba

Prije utakmice Gradine i Lokomotive se desila jedna neugodna scena za ovog bivšeg premijerligaša.

Plavi izdali saopštenje za javnost povodom narušavanja ugleda kluba
FOTO: OFK Gradina Facebook

Naime, sudijska trojka je prije utakmice uslikana u jednom ugostiteljskom objektu u Srebreniku, a neko je to zabilježio kamerom, te fotografiju plasirao na društvene mreže sa komentarom da Gradina ”dogovara” rezultat.

Danas su se Plavi iz Srebrenika oglasili na zvaničnom Facebook profilu, a mi vam njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

”Povodom jučerašnjih dešavanja i dezinformacija koje su se pojavile neposredno pred utakmicu Gradina – Lokomotiva, dužni smo obavijestiti i upoznati naše navijače i članove, kao i širu javnost sa istinom.
Naime, par sati pred utakmicu, bivši igrač OFK “Gradina” Srebrenik odlučio je plasirati u javnost fotografiju sudijske trojke koja je boravila u jednom objektu u Srebreniku, gdje su čekali zakazanu utakmicu.
Pomenuti je istu fotografiju poslao i na društvene mreže, odnosno na nezvanične stranice Druge lige FBiH, kao i na stranicu FK “Lokomotiva” Miričina, gdje su plasirane velike dezinformacije o tome kako se zvanični predstavnici Gradine pred utakmicu nalaze sa sudijama i tako dogovaraju ishod jučerašnje utakmice.
Ovim potezom, dotični su svojim dezinformacijama pokušali uticati i isprljati ime i ugled našeg kluba, koji iza sebe ima veliku historiju, ali isto tako i stvoriti nepotrebnu paniku I pometnju među članovima i igračima Gradine pred susret Prvog kola Druge lige FBiH grupa Sjever.
OFK “Gradina” Srebrenik obavještava javnost da nijedan od zvaničnih predstavnika kluba, odnosno tročlanog privremenog rukovodstva, prije utakmice nije imao susret sa sudijskom četvorkom, do samog dolaska pomenutih u klub, kako se to po propozicijama i nalaže.
Svi prisutni na jučerašnjoj utakmici, mogli su vidjeti fer i korektnu igru te više nego zasluženu pobjedu naših fudbalera, uz suđenje bez ikakvih primjedbi. Zalaganje plavih kao i odlična igra na zelenom terenu donijeli su tri boda, a rezultat je čak mogao biti i uvjerljiviji.
Gradina je prepoznatljiva široj sportskoj javnosti i među najvećim klubovima u BiH kao dobar domaćin i nikada nije stvarala incidentne situacije, kao što je to pokušao naš bivši fudbaler, iz nama nepoznatih razloga.
Dodajmo i to da svakako na našu gostoljubivost prema službenim licima kao i gostima niko ne može i neće uticati, a prije svega ne na ovakav podmukao način.
Ovim putem pozivamo dotične da nam dostave sve potrebne dokaze o tome kako je gostujuća ekipa oštećena sudijskim odlukama, kao i sve ostale dokaze vezane za (dez)informacije jučer iznešene.
U suprotnom, od pomenutih očekujemo da u najkraćem mogućem roku upute izvinjenje klubu kao i članovima, navijačima i igračima OFK “Gradina” Srebrenik, te da se putem istih stranica oglase te demantuju sve netačne navode i neistine iznešene na račun našeg kluba.
U buduće, OFK “Gradina” će poduzeti sve potrebne mjere u ovakvim situacijama, kao i obraćanje sudskoj vlasti povodom nanošenja štete našem klubu.
Niko nema pravo poigravati se sa imenom, historijom i tradicijom kluba. Sve će biti i proći, samo Gradina ostaje.
Idemo dalje u nove pobjede, zajedno za bolju Gradinu!
OFK Gradina Srebrenik”

ofk gradinasaopstenje
KOMENTARI

KOMENTARI