Sport Centar

Pirić je gotova stvar, Ćavaru bi menadžer mogao upropastiti karijeru

Kenan Pirić je završio sve sa Mariborom te će od ljeta braniti za slovensku ekipu, dok je Marijan Ćavar prihvatio ponudu, ali njegov meadžer pravi velike probleme Zrinjskom i Mariboru.

Pirić je gotova stvar, Ćavaru bi menadžer mogao upropastiti karijeru

Naime, Kenan Pirić i Marijan Ćavar su zajedno trebali potpisati ugovore sa ekipom Maribora, a obeštećenje koje je trebao dobiti Zrinjski iznosilo bi 700 hiljada eura.

Pirić je prema saznanjima SCsport.ba završio sve, te će od narednog ljeta na golu zamjeniti Jasmina Handanovića, koji će u klubu ostati na funkciji trenera golmana.

Ćavar je pristao na uslove koje mu nudi Maribor, te je voljan da potpiše ugovor sa ekipom iz Slovenije, međutim u tome ga sprečava menadžer.

Prema informacijama do kojih je došao SCsport.ba, menadžer mladog veznjaka ne želi da ga pusti u Maribor, jer navodno ima ponude iz Bundeslige, dok je Uprava Zrinjskog donijela odluku da ukoliko Ćavar ne potpiše ugovor sa Mariborom, neće više igrati za prvi tim.

Mladi igrač ima još godinu i pol ugovora sa Zrinjskim, te će taj period provesti u juniorskom timu kojem bi se priključio u slučaju ostanka Pod Bijelim brijegom.

Iz uprave Zrinjskog se nadaju da će u ovoj sedmici riješiti problem, te da će ipak postići dogovor sa menadžerom mladog veznjaka i tako ostvariti rekordan transfer u historiji ovog kluba.

hskzrinjskikenan piricmaribormarijan cavar
KOMENTARI

KOMENTARI