Sport Centar

Petrović: Zadovoljan sam jer smo u subotu imali težak susret

Fudbaleri Slobode odigrali su u srijedu prvu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv Sloge koja je završena bez golova, a šef stručnog štaba Slobode, Slavko Petrović pohvalio je zalaganje i borbenost fudbalera.

Petrović: Zadovoljan sam jer smo u subotu imali težak susret

-Uzimajući u obzir da smo u subotu imali jednu jako tešku utakmicu i da su svi ti igrači danas igrali, ja moram biti zadovoljan jer smo se vrlo brzo oporavili, jer ipak teren u subotu je koštao mnogo, mnogo snage. Iako je rezultat bio 0:0, vidjelo se da je ova utakmica zaslužila aplauz od svih jer su obje ekipe i trkački i borbeno izgarale do zadnjeg atoma snage tako da se nikome ne može prigovoriti. Sigurno bi nama bilo lakše da je ona prečka ili šansa Krpića u poluvremenu ušla, ali tako nas je htjelo tako da će se ulazak u četvrtfinale odlučiti iduće srijede na našem stadionu”, kazao je Petrović koji je pohvalio organizaciju utakmice u Simin Hanu.

-Moram reći da je organizacija susreta bila jako dobra, a suđenje vrhunsko. Zaista, ovo je dobra reklama za nogomet i kada se igra bez golova – izjavio je Petrović koji očekuje da njegova ekipa pobijedi u uzvratnoj utakmici koja se igra na Tušnju naredne srijede.

– Vjerujem da ćemo na našem stadionu smoći snage da dođemo do pobjede i plasmana u polufinale – zaključio je Petrović.

fkslobodaslavko petrovic
KOMENTARI

KOMENTARI