Sport Centar

Petrović: Volio bih da mi se igrači kompletno otvore

Slavko Petrović je početkom sedmice preuzeo Slobodu, a danas je na zvaničnom YouTube kanalu ovog kluba izašao opširni videointervju ovog stručnjaka.

Petrović: Volio bih da mi se igrači kompletno otvore

Sloboda nakon 7. kola BHT Premijer lige zauzima 10. poziciju sa pet osvojenih bodova. Da li trenutna ekipa, može ispuniti vaša očekivanja i ciljeve?

”Pa morat će, jer zaista ekipa ima dosta kvalitetnih igrača koji se mogu nositi sa tim. To nisu igrači koji su stigli iz neke druge ili treće lige, nego tu ima potenicijala za reprezentaciju, tako da ekipa ima kvalitet i nadam se da ćemo od početka startati dobro, te dokazati da je ovaj neuspjeh prošlost.”

Obzirom da ste proteklih godina radili u BiH i vodili dva bh. premijerligaša, koliko vam je poznat igrački kadar Slobode?

‘Pa poznajem ih jako dobro, kao i čitavu ligu. Ponavljam, ovdje ima dosta kvalitetnih igrača koji mogu ispuniti moje uslove, a na kraju krajeva ih i moraju ispuniti.”

Očekujete li da će se igrači odmah uklopiti u vaš način igre?

”Ako se kaže da je igrač imao loš dan, ali to može biti loš dan samo kada ne valja teren ili na taktičkom nivou, ali uvijek je bitno da ima mentalitet borbenosti, želje i volje, to je preduslov da bi se stiglo do rezultata. Nadam se da će ovi koji su se uspavali, ili su nezadovoljni, na vrijeme probuditi i doći u željenu formu.”

Ostatak razgovora pogledajte na videoprilogu ispod.

fkslobodaslavko petrovic
KOMENTARI

KOMENTARI