Sport Centar

Petrović: Spremili smo se taktički i kondiciono, pauza je bila korisna

Fudbaleri Slobode stigli su u Tuzlu u subotu uvečer, nakon četiri dana boravka u Etno selu Stanišići gdje su boravili u okviru mini priprema.

Petrović: Spremili smo se taktički i kondiciono, pauza je bila korisna

Sloboda je iskoristila reprezentativnu pazu za mini ciklus priprema, a obzirom da je planirana prijateljska utakmica otkazana, izabranici Slavke Pertovića, treninrali su dva puta dnevno.

“Mi smo boravili na priprema u Stanišićima i možemo svi biti zadovoljni. Igrači su zaista radili dobro, i ove pripreme sigurno su dobrodošle igračima koji su tokom četiri dana imali osam treninga. Dosta smo radili na taktičkom i kondicionom planu i sigurno možemo biti zadovoljni obavljenim pripremema”, kazao je Slavko Petrović koji će u srijedu tokom prijateljske utakmice protiv NK Prokosovići u Prokosovićima imati priliku izvesti dvije postave.

“Tu utakmicu ćemo iskoristi tako da ćemo izvesti dvije postave, u jednom poluvremenu će igrati prva postava, a jedno poluvrijeme ostakak igrača. Ta utakmica će nam dobro doći, jer zaista potrebna nam je utakmica jer nam je Zemun otkazao u posljedni čas, tako da će nam utakmica u srijedu dobro doći, kazao je Slavko Petrović”, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

Inače, Sloboda prvenstvo nastavlja u subotu, kada će na Stadionu Tušanj dočekati FK Sarajevo u okviru 11. kola BHT Premijer lige. Utakmica se igra u 18 sati.

(fksloboda.ba)

fkslobodaslavko petrovic
KOMENTARI

KOMENTARI