Sport Centar

Petrović: Sloboda je napravila veliki korak u dobrom pravcu

Fudbaleri Slobode danas su na Tušnju u okviru utakmice 15. kola BHT Premijer lige BiH pobijedili NK Vitez sa 4:0 (2:0), a, šef stručnog štaba Slobode, Slavko Petrović bio je zadovoljan nastupom svojih igrača u utakmici koju je okarakterisao kao najvažniju u ovom dijelu sezone.

Petrović: Sloboda je napravila veliki korak u dobrom pravcu

“Bilo je teško igrati na ovakvom terenu za obje ekipe i pokazati dobar fudbal, ali mislim da smo opet vidjeli jedan kvalitetan fudbal u kojem smo mi imali malo više borbenosti i želje, ali i veliku sreću da smo do gola došli već u 58 sekundi utakmice što je veliki šamar za bilo koju ekipu. U 12. minuti je pao i drugi gol čime smo sigurno poremetili protivnika za kojeg sam ja i prije utakmice rekao da treba biti oprezan jer je to ekipa koja je od 10 poraza, šest izgubila sa jednim golom razlike i to od vrhunskih ekipa. Ja sa svojom ekipom mogu biti zadovoljan, u svim segmentima, da li je to realizacija šansi, borbenost, trka na terenu i mislim da je ovo jedan veliki korak u pravom pravcu”, izjavio je Slavko Petrović, šef stručnog štaba FK Sloboda nakon utakmice protiv Viteza.

Sloboda narednu utakmicu igra već u srijedu kada će u okviru četvrtfinala Kupa BiH igrati gradski derbi protiv FK Sloga Simin Han, a Petrović smatra da njegovu ekipu očekuje teška utakmica.

“Nas sada čeka strahovito teška utakmica u kupu. Bitno je odmoriti igrače koji nakon ovakve pobjede sigurno ulaze rasterećeno u glavi. Dakle slijedi nam regeneracija jer naš sljedeći protivnik u kupu je danas odmarao, što je mala prednost za njih, ali siguran sam da ako u tu utakmicu uđemo kao što smo ušli u utakmicu protiv Viteza, imamo velike šanse da pobijedimo”, kazao je Petrović, a prenosi ‘fksloboda.ba’.

fkslobodaslavko petrovic
KOMENTARI

KOMENTARI