Sport Centar

Petrović: Priče da je Sarajevo umorno i psihički palo padaju u vodu, derbi ima druga pravila

Održana je pres konferencija Željezničara u Plavom salonu Stadiona Grbavica uoči velikog gradskog derbija protiv Sarajeva, a na istoj obratili su se šef stručnog štaba Plavih, Slavko Petrović, te kapiten Zajko Zeba.

Petrović: Priče da je Sarajevo umorno i psihički palo padaju u vodu, derbi ima druga pravila

Petrović je istakao da je ovo utakmica sezone za Željezničar.

“Sigurno za nas utakmica sezone, jer sa ovom utakmicom možemo da osvojimo titulu. Bitno na je da izađemo kao šti smo izašli protiv Zrinjskog ovdje. Sebe da gledamo, da pokušamo izvući pozitivan rezultat. Te priče da je Sarajevo umorno, da je psihički palo u vodu. Derbi ima druga pravila. Sarajevo je jako kvalitetno odigralo protiv Širokog Brijega. Pokušat će da nam saplete nogu. Naš motiv mora biti veći. Igrači moraju dati sve da dođu do titule”, rekao je Petrović, te je dodao:

“Nas ne interesuje ko im igra, ko ne igra. Moramo pružiti ono što možemo, a pokazali smo protiv Zrinjskog da možemo mnogo pružiti. Nadam se da možemo to ponoviti”.

Trener Željezničara upitan je o prošloj utakmici protiv Krupe, na šta je rekao:

“Krupa nas više ne interesuje. Arhivirali smo utakmicu. Imali smo analizu. Znamo gdje smo manjkali u igri. Ne želim pričati o toj utakmici”.

Petrović je otkrio da ima tri plana za gradski derbi.

“Nikada nismo išli na bod. Ne može se igrati na bod. Uvijek idemo na pobjedu, pa ako ispadne bod, ispao je. Naš prioritet je da pružimo ono što možemo, a rezultat će nagraditi trud. Ne možemo ništa reći ništa o sastavu. Imamo danas završni trening. Imamo plan A, B i C”, kazao je Petrović.

fkzeljeznicarslavko petrovic
KOMENTARI

KOMENTARI

What?
Gost

…Sarajevo je jako kvalitetno odigralo protiv Sarajeva???

Nezainteresovan
Gost

Nas ne interesuje ko im igra, ko ne igra… Krupa nas više ne interesuje…

wpDiscuz