Sport Centar

Petrović: Poznajem dobro ekipu, tri igrača Slobode sam htio dovesti u Željezničar

Novi šef stručnog štaba Slobode, Slavko Petrović, danas je i zvanično predstavljen kao nasljednik Vlade Jagodića na toj funkciji.

Petrović: Poznajem dobro ekipu, tri igrača Slobode sam htio dovesti u Željezničar
FOTO: Petrović u društvu Karića i Mujkanovića: Nemamo vremena za gubljenje (Foto: Klix.ba)

U uvodu press-konferencije, sportski direktor Denis Karić je izrazio zadovoljstvo što je trener takvog kalibra došao u tuzlanski klub, a onda je riječ prepustio Petroviću:

“Znam sigurno gdje sam došao, jer i na prostoru bivše Jugoslavije Sloboda iz Tuzle je bila veliki klub. Znam i kakvu sam situaciju došao i sigurno da neću tražiti alibi za mene i moje igrače… Nemamo puno vremena za gubljenje, za traženje alibija, moramo od prvog dana krenuti maksimalno, pokušati što brže osvojiti bodove koji nas izvlače iz ovog pakla u kojem je klub… Sigurno svaki trener ima svojih vrlina, a ja bih se zahvalio mom prethodniku, gospodinu Jagodiću, na dosadašnjem radu. Sigurno će biti situacija da kod mene svi fudbaleri počinju od nule, neke imaginarne nule. Možda kod mene isplivaju neki fudbaleri iz drugog plana, ali svi trebaju da znaju da kod mene imaju iste šanse. U BiH radim tri godine, znam sve ekipe i, naravno, tim Slobode. Ima tu dosta kvalitetnih igrača, trojicu od njih sam ljetos htio dovesti u Željezničar. Ima tu jedan Ordagić, čije kvalitete svi znamo, ili jedan Krpić koji je među najboljim napadačima lige”, kazao je Petrović.

Predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda Senad Mujkanović kazao je da je do promjene šefa stručnog štaba kluba moralo doći.

“Mi smo pokušali sve probleme riješiti nekim drugim načinima, međutim na kraju je odlučeno ovako. Jednoglasno smo donijeli odluku da angažujemo Petrovića kojem želim puno sreće u radu, a koja će mu svakako trebati. Mi ćemo mu pružiti svu moguću podršku koju je imao i njegov prethodnik”, kazao je Mujkanović.

fkslobodaslavko petrovic
KOMENTARI

KOMENTARI

struja
Gost

Bljak trener u odgovarajucu sredinu.

wpDiscuz