Sport Centar

Petrović: Mi smo ti koji se sada najviše pitaju

Povodom nedjeljnog duela sa Krupom, predstavnicima medija danas su se obratili trener i fudbaler Željezničara, Slavko Petrović i Samir Bekrić.

Petrović: Mi smo ti koji se sada najviše pitaju

Petrović je naglasio značaj utakmice i evetualne pobjede, koja bi dodatno približila Plave konačnom cilju, osvajajnju titule.

“U dobroj smo situaciji. Držimo sve konce u svojim rukama, mi smo ti koji se sada najviše pitaju kada je riječ o ekipama iz vrha tabele. Po dolasku u Željezničar, rekao sam da ću raditi na stvaranju jedne familijarne atmosfere. Mi sada imamo to zajedništvo, između navijača, igrača i članova uprave, a kada je to na visokom nivou, onda ni uspjeh ne može izostati. Osim Zebe, koji neće biti sa nama zbog kartona, svi ostali igrači su na raspolaganju. Što se Krupe tiče, to je nezgodna ekipa, koja je doživjela samo dva poraza na domaćem terenu, ali se nadam da ćemo svi tamo pružiti makisimum i doći do željenih bodova”, kazao je Petrović.

Osvrnuo se kratko i na utakmicu Zrinjski – Sarajevo, koja također odlučuje o rasporedu u vrhu tabele.

“Nadam se da će ta utakmica ići u dobrom smjeru za nas, a njen ishod nam možda i omogućiti da brže dođeno do titule”, konstatovao je Željin strateg.

Bekrić je naglasio da Željezničar u krupi na Vrbasu očekuje težak susret.

“Očekuje nas teška utakmica protiv nezgodnog protivnika. Igraju na podlozi gdje njima više odgovara nego nama, ali mi moramo da se priviknemo i da potvrdimo sve ono što smo do sada radili. Dat ćemo svoj maksimum i nadam se da ćemo doći do željenog rezultata”, kazao je vezni fudbaler Plavih.

fkkrupafkzeljeznicarslavko petrovic
KOMENTARI

KOMENTARI