Sport Centar

Petrović: Ako izbjegnemo Želju u polufinalu, nije nemoguće da kasnije napravimo senzaciju

Ako žrijebom izbjegnemo Željezničar u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine, nije nemoguće da napravimo senzaciju u finalu, smatra Slavko Petrović, trener Slobode.

Petrović: Ako izbjegnemo Želju u polufinalu, nije nemoguće da kasnije napravimo senzaciju

Ako žrijebom izbjegnemo Željezničar u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine, nije nemoguće da napravimo senzaciju u finalu, smatra Slavko Petrović, trener Slobode.

Tuzlaci u drugi dio sezone ulaze sa rekonstruisanim timom. Čak 14 fudbalera napustilo je Tušanj ove zime, dok su na listu pojačanja upisana devetorica. Ipak, glavni razlog za gotovo kompletnu rekonstrukciju tima je predstojeća borba za opstanak u BH Telecom Premijer ligi BiH.

“Naša namjera i pokušaj ove zime je bila da pojačamo, ne samo prvih 11, nego i prvih 18. Doveli smo one za koje smatramo da kvalitetom mogu postaviti kamen temeljac za naš opstanak u društvu najboljih”, istakao je Petrović za Nezavisne.

U Slobodu su došli Igor Marković, Perica Ivetić, Miloš Mijić, Amer Bekić, Edin Rustemović, Borislav Terzić, Aldin Hrvanović, Semir Musić i Ivor Veitzer. Iz Omladinskog pogona priključeni su Eldin Omerović, Dino Hodžić, Saša Maksimović, Armin Hodžić, Adin Omić i Alen Kurtalić. Osim novih imena, izmjena će biti i u formaciji, odnosno načinu igre.

“Planiramo promijeniti formaciju igre. Sa dva centralna ofanzivna igrača, napadačem i krilnim fudbalerima imaćemo pet igrača koji će učestvovati u završnici akcija. Taj način smo probavali u nekoliko ranijih utakmica. Želimo igrati napadački i otvorenije. Mislim da imamo tim koji to može realizovati na dobar način”, smatra Petrović, čiji tim pred nastavak prvenstva zauzima deseto mjesto u Premijer ligi BiH sa 16 bodova.

Iako je ligaška trka za Evropu izgubljena, u Slobodi gaje nade da to mogu ostvariti kroz najmasovnije takmičenje. U polufinalu Kupa biće u bubnju sa Krupom, Zvijezdom 09 i Željezničarom.

“Željezničar je apsolutni favorit. Imaju najbolju ekipu u ligi generalno. Međutim, ako ih izbjegnemo u polufinalu, kasnije nije nemoguće napraviti senzaciju. Sjetimo se da je prije dvije godine Sloboda bila u najboljoj formi u tom trenutku, ali je u finalu izgubila od Radnika”, prisjetio se Petrović, koji je upravo tada bio trener tima iz Bijeljine.

Slobodu su ove zime napustili Ismar Tandir, Adnan Zukić, Sadžid Fazlić, Miloš Kalezić, Almedin Ziljkić, Ismar Hairlahović, Amer Ordagić, Zvezdan Đorđilović, Adnan Jahić, Filip Erić, Milan Ćulum, Sulejman Krpić te Adnan Mujkić i Edin Salkić, koji su otišli na posudbu.

fkslobodafkzeljeznicarslavko petrovic
KOMENTARI

KOMENTARI