Sport Centar

Pendrekom na pendrek, Tahirović prijeti SMS-ovima

Kako početi najavu 13. kola Biznis lige, a da se niko ne naljuti i svi budu sretni i zadovoljni? Gotovo je nemoguće, ali pokušat ćemo još jednom objasniti da je važno učestvovati, osim ako se ne zoveš Ficha Mulić.

Pendrekom na pendrek, Tahirović prijeti SMS-ovima

Za njega je važno pobijediti, a u utakmici protiv Vatrogasaca gotovo sigurno će i osvojiti tri boda. Prošlo kolo City Park je bio slobodan i odmah su tribine bile poluprazne, a povratkom Kasapovića i mlađeg Mulića na parket, očekujemo kako će se na tribine vratiti pripadnice ljepšeg spola.

Njih dvojica uvijek imaju podršku sa tribina, s tim što smo čuli da djevojkama, koje ih prate svaki meč, ne smiju ostaviti otključane telefone?! Ovako, svaki dobar potez Mulić i Kasapović bace pogled na tribine, odakle dobiju zaljubljene poglede, uz obavezni aplauz i onda se drugi pitaju zašto njih dvojica tako dobro igraju?

Mislim, da smo objasnili njihovu tajnu, a samo nam još nedostaje da i veliki romantičar od Aldina Neuera počne dovoditi svoju djevojku, ne bi li i on uspio odbraniti nešto. Otkako je ubačen u tim kola, Neuer se malo opustio na golu, a ako tako nastavi, Ficha bi mogao potražiti novog uposlenika.

Vatrogasci su u ovoj utakmici autsajderi, ali itekako će namučiti City Park ukoliko budu igrali svoju prepoznatljivu igru – četvorica u odbranu, a Selimović neka se lomi u napadu.

Bazeni u 13. kolu imaju sjajnu priliku da protiv Fan Ferhatovića prime manje od šest golova. Emir Janjoš je, pokušavajući 19. put izvesti škarice, ponovo povrijeđen, te će itekako nedostajati svojoj ekipi, ali ne koliko Fanu nedostaje Tarik Cerić. Njegovim izostankom Nidal Ferhatović se preporodio i igra kao u najboljim danima, a potajno nam je priznao kako mu Cerić nedostaje, ali na kafi, a ne u igri.

Obećali smo da Hondu nećemo spominjati i zaista nećemo. Dosta mu je činjenica da nije dao gol još od 5. kola, a da je pri tome imao svega 232 prilike za to.

Domovi su počeli svoje utakmice dogovarati ponedjeljkom, jer su jedino tako sigurni da će Ćatibović doći. Bilo je, ili to ili Roma da ispadne iz Evropa lige, ali sa organizatorima se našao kompromis, pa će Domovi igrati večeras. Fizioterapeut Adis, kojem smo odmlilja dali nadimak Messi, ali ne zbog virtuoznosti, već visine, bit će jedan od najopasnijih igrača po gol Farmavite, koja ima više odgođenih utakmica nego bodova.

Golman Alić ionako svaku drugu utakmicu bude prisutan duhom, a nekako je vrijeme i da pokuša nešto odbraniti. Kod Žuje, na drugoj strani parketa, nema tih problema. On kada ima svoj dan, njemu ni Ronaldo ni Messi ne mogu postići gol, a jedini je problem, što je tokom 12. kola samo jednom imao svoj dan.

E, tu dolazimo do utakmice koja se slobodno može nazvati pendrekom na pendrek. Securitas i Lutrija/MUP će se pendrečiti večeras od 21.30 i u slučaju da “mupovci” izgube ovaj duel, zaštitari bi se itekako približili završnici.

Ubjeđeni smo da će večeras Kustura imati svoj dan, ali ne na parketu, već mimo njega, jer nekako vidovnjački predviđamo da će mu sudije biti krive za sve i svašta. Uostalom, sudije su uvijek krive i kada nisu, ali nekako je najlakše svaliti sve na njih.

Zaštitati, ukoliko pobjede, moraju računati i na to da na nekoliko lokacija iz Vogošće prema gradu čekaju spremne policijske patrole, a Mešanović je svakako na direktnoj vezi sa svojim kolegama, pa su tako igrači Securitasa u velikim dilemama – platiti pojas ili prekoračenje brzine, ili muški izgubiti utakmicu.

Ako se pita Meša Zilić, onda će i izgubiti utakmicu i platiti kazne, jer Meša prašta samo kada je u pitanju FK Sarajevo.

Farmavita će i u četvrtak na teren i to u utakmici protiv BH Telecoma, koji je iznenađujuće neefikasno odigrao prošlo kolo protiv FDS-a. Briljirao je, kažu, golman Piragić. E, protiv Farmavite, Čardakliju čeka Žujo na golu, kojeg ćemo častiti proizvodima Bosnalijeka ukoliko prvom topniku BH Telecoma skine nekoliko zicera, jer će se ovaj sigurno naći u šansi.

Za Telecom, ova utakmica je itekako bitna, jer igraju za što bolji plasman, ali i Farmavita ima svoju računicu i u slučaju dobrog rezultata, mogli bi i oni u play-off, pa onda ko živ, ko mrtav.
TVSA će u ćetvrtak pokušati iznenaditi Bosnalijek, ali samo ukoliko promijeni boju dresova. Kantonalci imaju 13 bodova i samo su dva boda udaljeni od play-offa, baš kao i Bosnalijek. Ekipa koja pobijedi može se nadati ulasku među osam najboljih, a kada pogledamo sastave oba tima, slobodno možemo reći da pravog favorita i nema.

Prevagu bi mogao donijeti Hadžić na jednoj strani, ukoliko mu pamet ne bude solio Kolar, te Sipović na drugoj. Begić, Osmanagić i Memović su igrači kojima bolje ide igra u odbrani, nego u napadu, gdje bi Kolaru i Hadžiću mogao pomagati Selimbegović, ukoliko se sjeti da uopšte dođe.

Sa TVSA kažu kako je proteklih nekoliko dana trenirao na play-stationu igrajući sa Realom, što je unijelo i razdor u ekipu, s obzirom na to da Mirza Hadžić prije spavanja sam sebi pjeva himnu Barcelone. I Osmanagić je navijač Reala, pa je kod njih dvojice šestica Barcelone naišla na osude, te su nesuglasice oko Primere, ujedno i šansa Bosnalijeka da pobijedi u ovoj utakmici.
Neka samo započnu priču o tome kako je Barca prošla dalje i Hadžić će ostatak utakmice provesti ubjeđujući ih, kako je to sve tako trebalo i biti.

Jednu od zanimljivijih utakmica igrat će Tržnice i FDS. Aljukiću smo obećali kako će Rovčanin biti pošteđen spominjanja u najavi, ako zaustavi Čardakliju, što je on i uradio. Istina, i Čardaklija nam se poslije utakmice žalio, kako je imao pratnju do kuće, a i dan danas se osvrće, ali obećanje moramo ispuniti.

Utakmica protiv Tržnica svakako je prilika za nadigravanje. Otajagić uživa u pažnji koju mu prijatelji posvećuju na Facebooku, kada god se objavi njegovo ime, bez obzira je li po dobrom ili lošem, jer Haris zna da je i loša reklama, najbolja reklama. E, protiv FDS-a mogao bi dobiti specijalnog čuvara, koji ne prašta nikome, a Piragić ionako brani sve.

I na kraju, poslastica 13. kola – Džafo i društvo, protiv ubojitog Amadeus/Oslobođenja. Već nekoliko dana Tahirović prijeti igračima ovog tima, a počeo je slati i privatne poruke u kojima vrijeđa na visinskoj osnovi. Poznavajući ovog momka, rekli bismo da je opet zaglavio na nekom sijelu, pa mu je neko uzeo telefon i piše SMS-ove umjesto njega, jer Tahirović je igrač kojeg bi svaki penzioner poželio vidjeti na vratima.

Janjoš očekuje dres prije utakmice, koji će i dobitii kako bi manje tukao, a Džafo, Krka, Ajanović, Bučan i ostali igrači BH Pošte znaju odakle im prijeti najveća opasnost, s tim što je dogovor Amadeusa da utakmicu počne bez najboljih igrača, kako bi donekle opustili Poštare, koji se muče u posljednje vrijeme, ali i redovno pobjeđuju. Uostalom, BH Pošta brani naslov pobjednika i najbolja je ekipa lige, a u prošloj sezoni su pokupili sve nagrade. Najbolja ekipa, najbolji strijelac, najbolji igrač, najbolja frizura, najbolji sindikalista i najbolji dernek nakon utakmice, dok Amadeus još čeka da bude najbolji u nečemu.

Dodajmo ovome kako je Ligata svoju kvotu golova ispucao protiv Domova, pa je sada Džafo pod pritiskom. To bi moglo značiti, da će Ligata pokušati nekome dodati, što se ne očekuje od Džafe, kojeg je Melez najavio staviti u džep. Što taj momak najavi, on to i ispuni, samo je pitanje hoće li imati dovoljno dubok džep.
Prljača od 1. kola najavljuje meč sa Poštarima, a Ražanica i Sinković su svakako u usponu forme i njima je sasvim svejedno ko je protivnik.

jasmin ligata
KOMENTARI

KOMENTARI