Sport Centar

Pavlović: Ispraznili smo se fizički i emotivno, ali motiva neće nedostajati

Na današnjoj pres konferenciji Sarajeva uoči gradskog derbija protiv Željezničara novinarima se obratio i golman bordo kluba, Bojan Pavlović.

Pavlović: Ispraznili smo se fizički i emotivno, ali motiva neće nedostajati

“U derbi ulazimo nakon jedne teške sedmice za nas u kojoj smo se iscrpili na fizičkom i emotivnom planu. Ipak, motiva neće nedostajati za sutrašnju utakmicu. Kao što znate imamo i dalje šanse za titulu i dok one postoje, mi ćemo se nadati, što je ljudski i sportski. To je posljednja utakmica pred našom publikom i svima nam je želja da se pred našim navijačima prikažemo u najboljem svjetlu i da pokažemo snagu i moć Sarajeva, te stignemo do tri boda”, rekao je Pavlović, koji je dodao:

“Nije lako izgubiti prvo u subotu u Mostaru, gdje smo smanjili šanse za titulu, a zatim smo imali tešku utakmicu Kupa, gdje smo se dosta ispraznili, posebno na emotivnom planu. Opet, kažem da u derbiju neće nedostajati motiva. Moramo dati maksimum, da se na najbolji način oprostimo od naših navijača”.

Pavlović smatra da Željezničar nije u prednosti.

“Željezničar igra tvrdo i prima malo golova. Dogovorit ćemo se kako ćemo igrati. Derbi je utakmca koju odluči trenutno raspoloženje. Taktika ne igra presudnu ulogu. Najbitnije je da spremni izađemo na teren. Ne mislim da su u prednosti. Igrat će vjerovatno zatvorenije, ali nas to ne interesuje. Gledamo samo sebe”, dodao je golman Sarajeva.

bojan pavlovićfksarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI