Sport Centar

Patrekur Johannesson: BiH je rukometna nacija

Patrekur Johannesson, selektor rukometne reprezentacije Austrije za internet stranicu austrijskog saveza kazao je da se raduje velikom duelu sa bh. rukometašima, te da je BiH rukometna nacija.

Patrekur Johannesson: BiH je rukometna nacija

Austrija je trijumfom u Finskoj u petom kolu grupe “3“ kvalifikacija za EURO 2018 osigurala sebi mogućnost da se domogne drugog mjesta, koje vodi u Hrvatsku. Za to je Johannessonovim izabranicima potreban remi ili pobjeda.

“Ostvarili smo cilj u Finskoj i pobijedili. Sada smo potpuno fokusirani na ključnu utakmicu. BiH je rukometna nacija. Imaju vrlo dobru rukometnu školu i dosta igrača koji igraju na međunarodnoj sceni. Gledao sam ih uživo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2015. godine, kada su u baražu izbacili Island. To je tim koji ima puno toga za reći i veoma su dobra reprezentacija. Međutim, gledamo sebe. Sada je važno da se igrače brzo oporave, a na meni i stručnom štabu da pronađemo pravo rješenje za našu igru protiv BiH“, kazao je Johannesson, te dodao:

“Ovakve utakmice kada je sve na kocki, treba shvatiti kao zabavu. Očekujem da naš tim izađe na teren punim plućima i sa mnogo samopouzdanja. Naš cilj je jasan, a to je da pobijedimo i plasiramo se na Evropsko prvenstvo.“

I dok Austrijancima odgovara remi ili bilo kakva pobjeda, bh. tim samo trijumf vodi u Hrvatsku, gdje će se početkom naredne godine održati EP. Utakmica šestog kola grupe “3“ kvalifikacija za EURO 2018 između Austrije – BiH igraće se u bečkoj dvorani Albert Schultz sa početkom u 20.25 sati, a pravdu će dijeliti Marek Beranowski i Bogdan Lemamowicz, sudije iz Poljske.

Poslije pet odigranih kola Španija je lider grupe sa maksimalnih deset bodova, slijede ie BiH i Austrija sa četiri, dok je Finska posljednja sa dva. Na EP u Hrvatskoj plasiraće se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od sedam kvalifikacionih grupa, te najbolja trećeplasirana.

austrijapatrekur johannessonrukometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI