Sport Centar

Pašić za SC: Musemićevo Sarajevo igra ofanzivno, zato će derbi biti veoma interesantan

Predrag Pašić je deset godina nosio dres FK Sarajevo i bio član šampionske generacije bordo kluba.

Pašić za SC: Musemićevo Sarajevo igra ofanzivno, zato će derbi biti veoma interesantan

Stoga, sarajevski derbi uvijek dočekuje sa velikim zanimanjem i emocijama. Nikad to nije obična utakmica, naravno, ali popularni Paja naglašava kako predstojeći duel Željezničara i Sarajeva nosi dodatnu dozu napetosti.

“Uvijek je derbi bio nešto specijalno, a posebno je to izraženo sada, u trenutku kada su obje ekipe u usponu forme. Svakako, to je i jedan od razloga zbog kojih se nadam da će predstojeća utakmica zadovoljiti kriterije fudbalskih sladokusaca. Dobro, ne kažem da treba očekivati neki spektakularan kvalitet nogometa, ali siguran sam da će biti interesantno”, ističe Pašić za SCsport.ba.

Tezu da će na obje strane terena biti “vatreno” potkrepljuje jednostavnim objašnjenjem:

“Nadam se da će biti prilika, čak i vjerujem da će igra biti dopadljiva. Sarajevo igra prilično ofanzivno pod vodstvom Husrefa Musemića, kreiraju puno šansi na svakom meču, a to ujedno otvara mogućnosti i za protivničku ekipu da stvara prilike”, govori legenda bordo kluba.

Iskoristio je priliku da čestita juniorima Željezničara na velikom uspjehu i plasmanu u play-off Omladinske Lige prvaka, ali također i naglasio kako je to pokazatelj da se isplati ulagati u mlade:

“Klubovi u našoj zemlji jednostavno nemaju želju da forsiraju mlade. Mi smo, ako se sjećate, imali i jednu strašnu mladu reprezentaciju nekad ranije, koja je bila potpuno ravnopravna u utakmici s jednom Njemačkom na Koševu. Ja vas pitam – gdje su danas ti igrači? Većina nije nikad ni bila blizu A reprezentacije. Zato bih i upozorio na neke stvari, jer kod nas, čim se čpojavi neki talenat, odmah se izbacuje na tržište i svi gledaju kako da tu ostvare brzu zaradu. Svake godine naši klubovi proizvedu oko 500 juniora, ali velika većina nikad ne ostane u profesionalnom fudbalu. Toliko je stranaca i ostalih nepravilnosti u našoj ligi, tako da ta djeca i ne dobiju pravu šansu. To je ujedno i pitanje kojim se treba pozabaviti NSBiH, ne samo klubovi”, zaključuje Pašić.

fksarajevofkzeljeznicarpredrag pasic
KOMENTARI

KOMENTARI