Sport Centar

Otvorena izložba “Sjedeća odbojka u Zenici”

Muzej grada Zenice i Klub sjedeće odbojke "Zenica '92" upriličili su dokumentarnu izložbu "Sjedeća odbojka u Zenici" na kojoj je predstavljen istorijat ove sportske grane u 'gradu čelika'.

Otvorena izložba “Sjedeća odbojka u Zenici”

Na izložbi, koja je danas otvorena u galeriji Muzeja grada Zenice, predstavljeni su brojni eksponati koji govore o nastanku zeničkih klubova sjedeće odbojke, koji su kroz dvadesetpetogodišnju tradiciju pronijeli slavu ovog sporta širom svijeta.

-Sportisti koji se bave sjedećom odbojkom i drugim invalidnim sportovima to su dupli heroji u miru, koji žele da budu korisni društvenoj zajednici, da pomognu sebi kroz sport i rehabilitaciji, ali i da afirmišu Bosnu i Hercegovinu. Mi znamo da je ovaj sport donio najveći broj medalja BiH i da imamo olimpijsko zlato, medalje sa Svjetskog i Evropskog prvenstva, a to sve od nas traži posebnu pažnju prema ovoj kategoriji – istakao je na otvaranju izložbe federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević.

Klub sjedeće odbojke “Zenica '92” jedan je od pionira ovog sporta u regionu, a od osnivanja nosilac je brojnih priznanja i osvajač velikog broja pehara na međunarodnim i domaćim turnirima.

-Ovaj klub je jedan od prvih koji je osnovan. Imamo puno igrača u svim klubovima Federacije BiH koji su krenuli iz ovog kluba i danas su članovi reprezentacije BiH. Mi smo ponosni i na te igrače, bez obzira što nisu danas s nama, i sa njima održavamo saradnju – kazao je predsjednik KSO “Zenica '92” Alija Redžić.

sjedeca odbojkazenica
KOMENTARI

KOMENTARI