Sport Centar

Ostvarit će mu se velika želja: Courtois do kraja sedmice u novom klubu

Belgijski reprezentativac Thibaut Courtois, najbolji golman Svjetskog prvenstva u Rusiji, ove sedmice bi trebao biti predstavljen kao novo pojačanje u Real Madridu. Prema medijskim navodima "kraljevski klub" je ubrzao pregovore s Chelseajem i dogovorio obeštećenje od 35 miliona eura.

Ostvarit će mu se velika želja: Courtois do kraja sedmice u novom klubu

Belgijski reprezentativac Thibaut Courtois, najbolji golman Svjetskog prvenstva u Rusiji, ove sedmice bi trebao biti predstavljen kao novo pojačanje u Real Madridu. Prema medijskim navodima “kraljevski klub” je ubrzao pregovore s Chelseajem i dogovorio obeštećenje od 35 miliona eura.

Courtois ima još godinu ugovora s londonskim klubom, ali njegova je želja da se vrati u Madrid, gdje mu živi dvoje djece. Mnogi mediji, među kojima i “Marca”, koja je jako bliska Realu, tvrde da je konačan dogovor veoma blizu i da će belgijski čuvar mreže uskoro biti predstavljen na Santiagu Bernabeu.

“Desetak dana poslije Svjetskog prvenstva odlučiću šta je najbolje za mene”, kazao je Courtois prije polaska na Mundijal gdje je s Belgijom osvojio treće mjesto.

Sjajni 26-godišnji golman profesionalnu karijeru je počeo u Genku iz kojeg je 2011. godine prešao u Chelsea. “Plavci” su ga tri sezone poslali na posudbu u Atletico Madrid, a od 2014. godine je prvi golman na Stamford Bridgeu. Za reprezentaciju Belgije nastupio je 65 puta.

chelseareal madridthibaut courtois
KOMENTARI

KOMENTARI