Sport Centar

Osmanović: Rudar je dobra ekipa, ali mi smo favoriti

FK Olimpik u posljednjem kolu jesenjeg dijela takmičenja u Prvoj ligi Federacije dočekuje ekipu Kaknja.

Osmanović: Rudar je dobra ekipa, ali mi smo favoriti

Vukovi se nakon gostovanja u Bugojnu, gdje su doživjeli mnoštvo neprijatnosti od strane sudijskog trojca, okreću utakmici u kojoj žele pobjedom okončati jesenji dio takmičenja.

Adnan Osmanović, mladi napadač Olimpika najbolji je strijelac ekipe u jesenjem dijelu. Osmanović je postigao četiri pogotka, a kako kaže sigurno ih je trebalo biti i više.

‘Postigao sam četiri pogotka, a moglo ih je svakako biti i više. Ipak , fudbal je timski sport i svakako da mi je puno draže da ekipa pobjeđuje, a ko će biti strijelac u konačnici je najmanje važno’, rekao nam je Osmanović na početku razgovora.

Dešavanja iz Bugojna nije želio da komentariše, kaže da nema na to pravo.

‘Svi su vidjeli sve. Ja nemam pravo to komentarisati, ali znam da sam za to da se sve rješava na zelenom terenu i neka bolji pobijedi. Sve ostalo ne želim komentarisati niti o tome razmišljati.’

Protivnik Olimpiku u subotu je ekipa Kaknja.

‘Radi se o dobroj ekipi, koja je, iako je imala nekih neočekivanih rezultata, uspjela da osvoji 20 bodova. Odlično su vođeni od strane Pavića, koji je stigao tokom jeseni u Kakanj i sigurno da im je on jedan od najjačih aduta. Neće biti lako, ali mi smo favoriti u ovom duelu i tako ćemo se i postaviti sa željom da osvojimo sva tri boda’, rekao je Osmanović na kraju razgovora.

Utakmica između Olimpika i Kaknja igra se sutra (subota) od 13:30 sati na stadionu Otoka.

adnan osmanovicfkolimpik
KOMENTARI

KOMENTARI