Sport Centar

Osmanović primio Puhala: Kapacitete ćemo usmjeriti u stvaranje boljih uvjeta za sportiste

 Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović danas je primio boksera Edina Puhala, nakon njegovog osvajanja titule prvaka Mediterana u najjačoj svjetskoj bokserskoj asocijaciji WBC.

Osmanović primio Puhala: Kapacitete ćemo usmjeriti u stvaranje boljih uvjeta za sportiste

– Veliko mi je zadovoljstvo da u ime Ministarstva civilnih poslova BiH i svoje lično ime, čestitam na osvajanju titule. Svjesni smo da iza svakog od osvojenih pojasa stoji veliki rad i istinski se divim vašim postignućima. Ono što mi, kao Ministarstvo koje ima koordinirajuću ulogu u području sporta,  možemo da uradimo, jeste da radimo na stvaranju boljih uvjeta za rad svakog sportiste i sigurno je da ćemo u tom pravcu usmjeriti sve naše kapacitete –  rekao je ministar Osmanović, saopćeno je iz Ministarstva  civilnih poslova BiH.

Edin Puhalo, zahvalio je ministru Osmanoviću  na prijemu i naglasio da je sretan jer je u posljednjoj borbi, ali i prethodnim tokom karijere, s uspjehom predstavljao Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

– Ovo je bila petnaesta pobjeda u nizu i to četrnaesta nokautom, što mi daje za pravo da u nastavku karijere pretendujem i na veće titule – istakao je Puhalo.

Puhalo je titulu prvaka Mediterana u WBC asocijaciji osvojio u njemačkom gradu Furth im Wald pobjedom nad turskim bokserom  Özcanom Çetinkayem. To je  bila njegova petnaesta pobjeda u isto toliko mečeva  u profesionalnoj karijeri, navodi se u saopćenju.

adil osmanovicedin puhalo
KOMENTARI

KOMENTARI

Kata Delić
Gost

Do sada sam napravio 87.000 dolara koji rade na mreži, a ja sam redovni student. Koristim internetsku priliku koju sam čuo i učinio sam tako velik novac. Vrlo je user friendly ii ja sam samo tako sretan da sam saznala o tome….

Ovo je ono što radim…➤➤➤➤➤  www.BuzzCash3.Com  

wpDiscuz