Sport Centar

Osmanović: Olimpik je glavni favorit za Premijer ligu, prezadovoljni smo pripremama

Prva liga Federacije BiH starta u vikendu koji je pred nama.

Osmanović: Olimpik je glavni favorit za Premijer ligu, prezadovoljni smo pripremama

Prva liga Federacije BiH starta u vikendu koji je pred nama.

Olimpik će u prvom kolu na gostovanjw ekipi Viteza koja je u prethodnoj sezoni napustila Premijer ligu BiH. Sigurno da je to zahtjevan zadatk na otvorenju nove sezone za tim sa Otoke, koji u novoj sezoni ima visoke ciljeve.

Adnan Osmanović predvodit će tim sa kapitenskom trakom u novoj sezoni. Upravo sa napadačem tima sa Otoke smo razgovarali u najavi duela u Vitezu.

– Mogu reći prije svega da sam prezadovoljan kako su prošle pripreme. Iako smo imali malih problema sa vremenskim neprilikama, tokom prethodnih mjesec i pol dana imali smo priliku da se spremimo i uigramo. Imali smo sve uslove da uradimo planirano i to smo i učinili, rekao nam je na početku razgovora novi kapiten Vukova i dodao:

– Imali smo priliku odigrati nekoliko utakmica i mogli smo vidjeti gdje i šta treba dodatno ispravljati, a stručni štab je radio na tome i mislim da smo uspjeli da napravimo tim koji će biti lider na tabeli od samog starta prvenstva što je prvensteni cilj. Mislim da smo puno kvalitetniji u odnosu na prethodnu sezonu. Spoj mladosti i iskustva, koji je sastavljen u ekipi sigurno je dodatna snaga koju imamo kao adut za narednu sezonu.

Kada govori o ambicijama za narednu sezonu Osmanović nije promijenio mišljenje sa početka priprema.

– Mislim da smo najbolji i da ćemo već na kraju jeseni imati osjetnu prednost u odnosu na pratitelje. Ne želim niti imam namjeru da potcijenim bilo koga u ligi, ali roster koji mi posjedujemo, kvalitet i njegova širina, mi daju za pravo da mislim da ćemo proći prvi korz cilj i to uvjerljivo, rekao je Osmanović.

Utakmica u Vitezu igra se u subotu sa početkom u 17:30 sati.

(olimpik.ba)

adnan osmanovicfkolimpik
KOMENTARI

KOMENTARI