Sport Centar

Oslabljeni, ali opet favoriti protiv Estonije: Zmajevi žele pobjedom otvoriti kvalifikacije za SP

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras počinje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Oslabljeni, ali opet favoriti protiv Estonije: Zmajevi žele pobjedom otvoriti kvalifikacije za SP

Protivnik u dvorani “Mirza Delibašić” bit će selekcija Estonije, koja dolazi u najjačem mogućem sastavu predvođena bundesligaškim igračim Maitom Patrailom i Denerom Jaanimom.

S druge strane, naš tim je ostao bez prvog srednjeg beka Marka Tarabochije, koji zbog povrede propušta ovo okupljanje, a osim njega neće biti ni Duška Čelice, kao ni Nebojše Grahovca. Selektor Šuman još nije odlučio kojih će to 16 igrača istrčati na teren Skenderije, ali je jasno da bi sve osim pobjede našeg tima bilo iznenađenje.

Iza nas su tri neuspješna ciklusa kvalifikacija, nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo 2015, pa je jasno da bi ovaj ciklus mogao biti prekretnica u svakom smislu. Posebno kada se na cijelu priču doda katastrofalna situacija u i oko Rukometnog saveza BiH, koji je u beznađu, iz kojeg će teško izaći.

Što se tiče duela sa Estonijom naš tim je četiri puta igrao protiv ove selekcije, a posljednji put u kvalifikacijama za Katar 2015. Tada smo slavili oba puta, dok smo prije toga poraženi dva puta iako su u našem sastavu tada bili i Edin Bašić i Danijel Šarić. Utakmica BiH – Estonija igra se večeras od 20 sati u KSC Skenderija, dvorana “Mirza Delibašić”, a direktan prenos je na Face TV.

rukometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI