Sport Centar

Osim: Igranje u Kupu oštetilo je Želju u prvenstvu, ali osvojeni trofej je više nego dobra utjeha

U posljednjem izdanju emisije "Tribina" na kanalu Al Jazeera Balkans tema je bila aktuelna sezona u ligama BiH, Hrvatske i Srbije.

Osim: Igranje u Kupu oštetilo je Želju u prvenstvu, ali osvojeni trofej je više nego dobra utjeha

U posljednjem izdanju emisije “Tribina” na kanalu Al Jazeera Balkans tema je bila aktuelna sezona u ligama BiH, Hrvatske i Srbije.

Gosti su bili poznati bh. stručnjak Amar Osim, predsjednik hrvatskog prvoligaša Rudeša Ivan Knežević i nogometaš srbijanskog Čukaričkog Luka Stojanović.

Prvo pitanje bilo je upućeno Osimu, a odnosiila se na ocjenu ovosezonskog učinka kluba u kojem je ostavio najdublji trag, Željezničaru.

“Željo je jedina ekipa iz vrha Premijer lige BiH koja je ove sezone igrala do kraja na oba fronta i bila bi zaista šteta, da ne kažem neku težu riječ, da nisu osvojili barem jedan trofej. Ispalo je tako i da je igranje u Kupu čak oštetilo nas, mislim na Želju. Upravo kad su došle na red utakmice polufinala Kupa, došao je taj period slabijih igara u prvenstvu koji je doveo do toga da izgubimo prednost koju smo imali i na kraju dopustimo Zrinjskom da bude prvak. Međutim, taj Kup je, po meni, više nego dobra utjeha. Ja najbolje znam kako je osvojiti trofej i da to nije baš tako lako kao što ljudi misle”, istakao je Osim.

U nastavku emisije također je govorio i o klupskoj politici Zrinjskog i receptu Plemića za dobre rezultate, zatim eventualnom strateškom partnerstvu bh. klubova sa velikim stranim ekipama, ispadanju Čelika u niži rang…

Pogledajte emisiju “Tribina” Al Jazeere Balkans:

al jazeera balkansamar osimfkzeljeznicarhskzrinjski
KOMENTARI

KOMENTARI