Sport Centar

Optimizma ne nedostaje: Rukometna reprezentacija BiH želi pobjedu u Finskoj

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je jutros u Finsku, gdje će sutra od 17 sati i 30 minuta igrati utakmicu trećeg kola kvalifikacija za EURO 2018. u Hrvatskoj.

Optimizma ne nedostaje: Rukometna reprezentacija BiH želi pobjedu u Finskoj
FOTO: Panić: Naš fokus će biti na napadu

Naš tim večeras će stići u Finsku, a prvi i jedini trening u ovoj zemlji obavit će večeras u 20 sati i 30 minuta. Selektor Bilal Šuman na put je poveo 18 igrača, a sastav od njih 16 odredit će večeras.

Putnici za Finsku su: Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Alen Ovčina, Vladimir Vranješ, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Duško Čelica, Marko Tarabochia, Ivan Karačić, Saša Marjanac, Josip Perić, Marko Panić, Anes Bečić, Muhamed Zulfić i Kosta Savić.

Desni bek naše selekcije Marko Panić u razgovoru za SCsport.ba kazao je da će fokus bh. selekcije biti igra u napadu.

“Naš fokus će biti na napadu, zato što je odbrana funkcionisala jako dobro u prethodnim mečevima. Imali smo tu veliku nesreću da izgubimo od Austrije kod kuće, tako da u oba meča protiv Finske moramo pobijediti”, govori Panić, koji je dodao da je naš tim apsolutni favorit.

“Sigurno je da smo favoriti, a nadam se da ćemo uz malo sportske sreće ostvariti naše ciljeve. Bitno nam je da trčimo kontu i polukontru. Nama je tih šest-sedam lakih golova jako bitno, jer na postavljeni napad možemo postići od 20 do 25 golova i uz te lake golove možemo se nadati pobjedi”, kazao je Panić za SCsport, naglasivši još da ovu selekciju krasi veliko drugarstvo i odlična atmosfera.

bilal sumanmarko panicrukometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI