Sport Centar

Optimizam u bh. taboru pred meč sa Slovačkom

Optimizam u bh. taboru pred meč sa Slovačkom

Uprkos dugačkom i iscrpljujućem putovanju, u našem taboru vlada odlična atmosfera i optimizam.

“Putovanje do Slovačke je bilo dugo i naporno, ali to nam neće i ne smije predstavljati problem. Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo. Bez obzira na činjenicu da nam u nekim varijantama odgovara i poraz od 4 razlike o tome uopće ne razmišljamo. Od prve minute moramo krenuti po pobjedu, jer samo tako možemo do konačnog slavlja“, rekao je za agenciju Anadolija reprezentativac BiH, Dejan Malinović.

Pobjeda nad Slovačkom donijela bi nam doigravanje u koje će se plasirati šest pobjednika grupa prvog dijela kvalifikacija i dvanaest selekcija koje u petak započinju svoje takmičenje na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. U suprotnom za naš tim bi bilo poželjno da ne izgubi s preko tri gola razlike ili preko četiri ukoliko postignu više od 25 golova. U slučaju pobjede Slovaka s razlikom većom od četiri gola ostale bi nam samo teoretske šanse jer bi našem najvećem konkurentu u posljednjem kolu preostalo savladati Kosovo u gostima.

“Mislim da imamo lijepe šanse riješiti to u svoju korist prije zadnjeg kola. Protivnik nije nimalo naivan. Radi se o brzoj ekipi koja igra moderan i organiziran rukomet. Mislim da smo kvalitetnija reprezentacija, ali to moramo pokazati na terenu. Prije svega, moramo odigrati puno bolje nego u posljednjih nekoliko utakmica“, zaključio je Malinović.
Večerašnju utakmicu će voditi sudački par iz Norveške Andre Hansen i Oistein Pettersen, dok je delegat iz Austrije, Christian Kaschütz.

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI